KURTI OPET GAZI PO SVIM DEMOKRATSKIM PRINCIPIMA! Hitno se oglasila Kancelarija za Kosovo, a evo šta je takozvani kosovski premijer sad smislio!

Autor:

Vesti

12.12.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zato sam posetu Briselu iskoristio i da o svemu i direktno obavestim posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i još jednom ukažem na Kurtijevo autokratsko ophođenje i manir da u obračunu sa Srbima ne bira sredstva, rekao je Petković

KURTI OPET GAZI PO SVIM DEMOKRATSKIM PRINCIPIMA! Hitno se oglasila Kancelarija za Kosovo, a evo šta je takozvani kosovski premijer sad smislio!

Foto: Printscreen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da odbijanje "lažnih Kurtijevih gradonačelnika" i njihovih tzv. predsednika skupština opština da prime zahteve za razrešenje i pristupe formiranju inicijativnih odbora za njihovu smenu u opštinama na severu KiM, pokazuje da premijer privremenih prištinskih institucija nema nameru da smeni svoje nelegitimne i nelegalne gradonačelnike.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, na to je Kancelarija upozoravala od samo početka, kao i da to pokazuje da Kurti nastavlja da gazi demokratiju i prava srpskog naroda.

- Zbog toga se, od trenutka kada su Srbi sa severa pokrenuli inicijativu za razrešenje četvorice gaulajtera, Kurti služi svim mogućim preprekama i trikovima, ne bi li takav proces osujetio i sprečio, jer želi da nastavi sa svojom politikom terora i institucionalnog nasilja nad našim narodom - rekao je Petar Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dodaje se da Aljbin Kurti čak najbrutalnije krši sopstvene propise koje je doneo i preko svojih nameštenika šalje "nemušta" obaveštenja i odbijenice, ne bi li ih što duže sačuvao na vlasti, kako bi sa tih pozicija mogli da nastave da donose antisrpske odluke sa 3,5 odsto podrške na izborima.

Prema njegovim rečima prošlo je gotovo šest meseci kako su zemlje članice EU nedvosmisleno od Kurtija zatražile da deeskalira situaciju na severu Kosova i Metohije i povuče konkretne korake u cilju normalizacije odnosa, a da je jedan od glavnih zahteva da njegovi "gaulajteri" moraju da napuste svoje pozicije i da politička volja većinskog srpskog naroda bude uvažena.

- Zato sam posetu Briselu iskoristio i da o svemu i direktno obavestim posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka i još jednom ukažem na Kurtijevo autokratsko ophođenje i manir da u obračunu sa Srbima ne bira sredstva -  rekao je Petković.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Gordana

12.12.2023 18:05

Lažne optužbe na račun Srba je ono čemu se terorista Kurti služi.

Nikola

12.12.2023 18:07

Kurti se služi sredstvima kao što su laž, nasilje i teror nad civilnim stanovništvom!

Maja

12.12.2023 21:30

Kurti je teroristicki olos koji sve radi mimo medjunarodnog javnog prava

Nikola

12.12.2023 21:31

Srbija na celu sa Vucicem je pokazala da je nezavisna i samostalna. Sposobna da zastiti srpska ognjista na KiM.