"KURTI JE PRIŽELJKIVAO DRUGE POBEDNIKE"! Srpska lista se oglasila povodom najnovijeg terorisanja Srba na Kosovu!

Autor:

Vesti

22.12.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista dalje ističe da je Kurti, koji govori o regularnosti izbora, isti onaj čiji režim, kako navode, svakodnevno krši osnovna ljudska prava srpskog naroda.

"KURTI JE PRIŽELJKIVAO DRUGE POBEDNIKE"! Srpska lista se oglasila povodom najnovijeg terorisanja Srba na Kosovu!

Foto: Tanjug/AP

Srpska lista je danas optužila premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija za svakodnevno terorisanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući da Kurti ne samo da ne sprovodi obaveze Prištine vezane za formiranje Zajednice srpskih opština, već i prkosi međunarodnoj zajednici.


Očigledno nezadovoljan rezultatima srpskih parlamentarnih izbora, Kurti je, prema navodima Srpske liste, pokušao da spreči Srbe sa Kosova i Metohije da podrže Srpsku naprednu stranku i politiku Aleksandra Vučića, uskraćujući im pravo glasaju po treći put. 

- Očigledno je želeo druge pobednike ovih izbora koji će ostati u opoziciji. Ovo je ujedno i jasna poruka celom srpskom narodu koga Kurti želi na vlasti u Beogradu, one iste koji su ga protivzakonito pustili iz srpskog zatvora - navodi se u saopštenju.



Srpska lista dalje ističe da je Kurti, koji govori o regularnosti izbora, isti onaj čiji režim, kako navode, svakodnevno krši osnovna ljudska prava srpskog naroda.

- To tvrdi onaj  čiji režim svakoga dana krši osnovna ljudska prava srpskog naroda, otima mu zemlju, banjsko lečilište, imanja, preorava čak i grobove, govori o poštovanju zakona i vladavinu prava.

Srpska lista objašnjava i kako se Aljbin Kurti u čitavoj ovoj situaciji ponaša citirajući staru srpsku izreku. 

- Ko o čemu, lopov o poštenju, stara je izreka - navode predstavnici Srpske liste u svom saopštenju. 

Podsetimo, Srbi sa Kosova glasali su na izborima 17, decembra u centralnoj Srbiji, jer im je Kurti zabranio da svoje pravo ostvare na Kosovu.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dada

22.12.2023 20:58

Izjava Srpske liste ukazuje na njihovo duboko nepoverenje u Kurtijevu politiku,što je logično obzirom na dogadjaje na Kosmetu

Gole

22.12.2023 20:59

Navođenje na kršenje osnovnih ljudskih prava srpskog naroda stvara napetu atmosferu u dijalogu između političkih aktera na Kosovu.

Tale

22.12.2023 21:01

Kritike upućene Kurtiju su opravdane, naročito ako se osvrnemo na pitanje ljudskih prava Srba na Kosovu.

Miki

22.12.2023 21:03

Srpska lista opravdano povezuje Kurtijev režim s kontinuiranim problemima ljudskih prava, stvarajući sliku neregularnosti u širem kontekstu. To jeste slika života Srba na Kosmetu