KURTI OSTAO BEZ NEMAČKE PODRŠKE! Grenel poručio: Rode javno osramotio Rota!

Autor:

Vesti

04.02.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel žestoko o krizi na Kosovu.

KURTI OSTAO BEZ NEMAČKE PODRŠKE! Grenel poručio: Rode javno osramotio Rota!

Foto: printscreen

U nedavnom saopštenju Evropske unije izražena je duboka zabrinutost zbog operacija specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u kancelarijama opština Dragaš, Peć, Istok i Klina, kao i u prostorijama nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju u Prištini. Ove akcije su izazvale reakcije ne samo u regionu, već i u međunarodnoj zajednici.

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel, oštro je kritikovao nemačkog ambasadora u Prištini, Jerna Rodea, optužujući ga da je "javno osramotio" predsednika Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga, Mihaela Rota. Grenel je istakao da je premijer Aljbin Kurti ostao bez podrške nemačkih zvaničnika na Kosovu, što dodatno komplikuje situaciju.

- Nemački ambasador na Kosovu javno je osramotio nemačkog socijalistu Mihaela Rota zbog Kurtijevih postupaka. Znate da je loše za Kurtija kada ostane bez podrške nemačkih zvaničnika u svojoj zemlji - napisao je Grenel na društvenoj mreži X, reagujući na objavu Rodea u kojoj je nemački diplomata naveo da jednostrane mere Prištine „samo dolivaju ulje na vatru i ne doprinose smanjenju tenzija, već upravo suprotno“.


Nemački ambasador na Kosovu, Jern Rode, izneo je svoje stavove o jednostranim merama Prištine, ističući da takve akcije samo doprinose povećanju tenzija i ne rešavaju suštinska pitanja. On je naglasio da je dijalog koji vodi EU između tzv. Kosova i Srbije jedini odgovarajući forum za rešavanje ovih pitanja.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading