"OSTAĆE UPAMĆEN KAO BESKOMPROMISNI BORAC PROTIV KOLONIJALIZMA!" Vučić uputio saučešće povodom smrti predsednika Namibije!

Autor:

Vesti

04.02.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Namibije Hage Gejngob preminuo je danas u 82. godini, saopštilo je predsedništvo.

"OSTAĆE UPAMĆEN KAO BESKOMPROMISNI BORAC PROTIV KOLONIJALIZMA!" Vučić uputio saučešće povodom smrti predsednika Namibije!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom zvaničnom Iks nalogu izrazio je saučešće povodom smrti predsednika Namibije Hage Gejngoba.

- U svoje i u ime građana Srbije, upućujem iskreno saučešće porodici, Vladi i narodu prijateljske Namibije povodom smrti @NamPresidency Hage Gejngoba. Ostaće upamćen kao beskompromisni borac protiv kolonijalizma, koji je dao lični pečat slobodarskim težnjama afričkih naroda -  napisao je Vučić na svom zvaničnom Iks profilu. 

Podsetimo, predsednik Namibije Hage Gejngob preminuo je danas u 82. godini, saopštilo je predsedništvo.

 

 

Uzrok smrti nije naveden, ali je kancelarija predsednika u januaru saopštila da je Gejngobu dijagnostikovan rak i da će otputovati u SAD na lečenje.

Kancelarija predsednika navela je da je Gejngob umro u bolnici Lejdi Pohamba u glavnom gradu Vinduku, gde je bio na lečenju, prenosi Rojters.

Predsednik amibije Hage Geingob (82) preminuo je rano u nedelju, saopštilo je predsedništvo, nedeljama nakon što mu je dijagnostikovan rak. Geingob je bio zadužen za slabo naseljenu i uglavnom sušnu južnoafričku zemlju od 2015, godine kada je objavio da je preživeo rak prostate. Potpredsednik Nangolo Mbumba preuzima kormilo u Namibiji -- žarištu rudarstva sa značajnim nalazištima dijamanata i sastojka litijuma za baterije električnih automobila, do predsedničkih i parlamentarnih izbora krajem godine. Predsednički post na platformi Ks društvenih medija nije naveo uzrok smrti, ali je krajem prošlog meseca predsedništvo saopštilo da je otputovao u Sjedinjene Države na "dvodnevni novi tretman za kancerogene ćelije", nakon što mu je dijagnostikovana nakon redovnog medicinskog pregleda.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Vlada

04.02.2024 11:34

Iskreno saučešće prijateljskoj državi Namibiji koja je izgubila najvećeg borca protiv kolonijalizma.

Vlada

04.02.2024 11:35

Namibija je ostala bez najvećeg borca za ljudska prava i slobodu.

Dejan

04.02.2024 11:54

sa africkim zemljama imamo korektnu saradnju

Jeca

04.02.2024 11:58

Iskreno saucesce porodici.