Ideolozi opozicionih protesta pozivaju na obeležavanje MAJDANA! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.02.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na panelu će govoriti istoričarka Dubravka Stojanović, politikilog Boris Varga, direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi i Olena Kontsevych, novinarka, a sve pod vođstvom moderatorke Žarke Radoje.

Ideolozi opozicionih protesta pozivaju na obeležavanje MAJDANA! (FOTO)

Foto: Printscreen/youtube/BeFem,mcb,TV N1 printscreen,facebook

Građanska neformalna grupa „Rusi, Belorusi, Ukrajinci i Srbi zajedno protiv rata“  je na društvenim mrežama pozvala na obeležavanje 10 godina od Majdanske revolucije i 2 godine od početka rata u Ukrajini.

 

 


- Ideja razgovora o kijevskom Majdanu nastala je iz potrebe dodatnog objašnjenja javnosti u Srbiji i tumačenja šta se zapravo dešavalo tih dana i meseci u Ukrajini, šta je prethodilo i šta su posledice takvog razvoja događaja u društvenom, ekonomskom i političkom životu Ukrajine.


Danas, 10 godina kasnije, pojam „Majdan” odjekuje čak do Srbije kroz špalir dezinformacija i proizvoljnih, često zlonamernih predstavljanja. Naši učesnici panela pokušaće da daju odgovore na pitanja koja mogu pomoći da bolje razumemo Revoluciju dostojanstva, gde su glavne zamke kada se Majdan poredi sa nedavnim protestima u Beogradu, ali i kako se odbraniti od medijskih spinova koji nam se plasiraju iz ovdašnjih i ruskih propagandnih glasila.


Nakon ovog razgovora, pozivamo vas da se pridružite čarima ukrajinske kuhinje. Večera će imati i humanitarni karakter - kupovinom bona za hranu pomoći ćete ugroženima u Ukrajini. U prethodne dve godine, RUBS je organizovao više puta ovakve događaje i tom prilikom je u Ukrajinu poslata dragocena pomoć - navodi se u objavi na Fejzbuku. 

Zakazan je panel diskusija, kao i delikateski ponedeljak, kako je navedeno na stranici. 

Na panelu će govoriti istoričarka Dubravka Stojanović, politikilog Boris Varga, direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi i Olena Kontsevych, novinarka, a sve pod vođstvom moderatorke Žarke Radoje. 

Svi oni su, zajedno sa pojedinim opozicionarima redovno učestvovali na brojnim protestima i demonstracijama, a koji, kao što se može zaključiti, pozivaju na obeležavanje Majdana, što je svojstveno predstavnicima opozicije. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Vlada

04.02.2024 09:46

Sve koji pozivaju na novi Majdan u Beogradu , odmah privesti .

zarko

04.02.2024 10:13

@Vlada - Tu se slazem sa tobom da sve one koji pozivaju na novi majdan treba privesti.

Vlada

04.02.2024 09:47

Opozicija ponovo poziva na nemire i na blokadu Beograda.

popovic

04.02.2024 10:15

@Vlada - Zar ti od opozicije ocekujes nesto drugo sem izazivanja nemira.