PROZAPADNI OPOZICIONARI VIŠE NE ZNAJU GDE UDARAJU: Dogovorite se, pa onda LAŽITE!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

12.01.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Milivojević i Miroslav Aleksić izneli različite brojke o izmišljenim fantomskim biračima

PROZAPADNI OPOZICIONARI VIŠE NE ZNAJU GDE UDARAJU: Dogovorite se, pa onda LAŽITE!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Jadranka Ilic

 

Ovakvu opoziciju bi svaka vlast poželela, dovoljno je da ih čovek pozove u TV emisiju i pusti da pričaju. Tako su se predstavnici prozapadne opozicije Srđan Milivojević i Miroslav Aleksić upleli u sopstvene laži u medijima tajkuna Dragana Šolaka, pa je jedan tvrdio da je bilo oko 15.000 navodnih fantomskih birača, dok je drugi mahao s cifrom od čak oko 45.000.

- U Beogradu je od 4. aprila 2022. do 30. novembra 2023. protivpravno upisano 15.956 birača, a u periodu od 2020. do izbora 2022. imamo najmanje 15.387 takvih birača - kazao je Milivojević na jednoj od Šolakovih televizija.

Međutim, takođe u jednoj od emisija na Šolakovoj televiziji, na ovu temu je govorio i Aleksić, ali je izneo dramatično drugačiji podatak.

- Napravili smo analizu. Čak i na prethodnim izborima 2022. bilo je migracije birača, ali ne u ovolikom broju. U Beogradu je tada bilo 14.900 fantomskih birača, a sada novih 30.000 - kazao je Aleksić.

Kratko pamćenje Zdravka Ponoša

Nekada načelnik Generalštaba, a danas prozapadni opozicionar, Zdravko Ponoš je uzeo za pravo da soli pamet predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iako je sada vojska daleko brojnija i bolje opremljena.

Naime, Ponoš je priznao da je za poslednjih 12 godina ulagano dosta novca u opremanje vojske, ali tvrdi da je ona ostala nefunkcionalna.

- Nema ko da pokrene ni četvrtinu tenkova. To je skandalozno i zabrinjavajuće. Ko je istopio vojnike - zapitao se Ponoš, naravno, na televiziji tajkuna Dragana Šolaka.
Prema izvorima Svetske banke, u vreme dok je Ponoš bio načelnik Generalštaba (2006-2008), Srbija je imala 24.000 vojnika. A od kad je Vučić vrhovni komandant, dakle od 2018, Srbija ima 32.000 vojnika. Dakle, za čitavu trećinu više nego u vreme Ponoša.

Inače, Aleksić je pokušao da prebaci krivicu za loš izborni rezultat na nedovoljnu medijsku promociju, pa je tako rekao da je njihova lista ostvarivala bolji rezultat tamo gde je pokrivenost SBB (kompanija Dragana Šolaka) veća. Istina je, naravno, drugačija. SBB je u Trsteniku završio proces digitalizacije, pa tamo većinu ljudi opslužuje ovaj operater, ali ih je lista SNS svejedno potukla do kolena. Naime, u Trsteniku je lista Aleksandra Vučića osvojila 54,75 odsto glasova, a lista "Srbija protiv nasilja", u kojoj je Aleksić, 23,13 odsto.

Politički analitičar Darko Obradović podseća za Republiku da je lista SNS ubedljivo pobedila.

- Razlika na izborima je bila dovoljno velika da nijedan scenario s takozvanim fantomskim biračima ne bi mogao da je poremeti. Ukoliko izlaze s tezom o postojanju fantomskih birača, onda bi trebalo da imaju precizne i proverljive informacije i podatke, tako da svako dođe do istog zaključka kao i oni kada ih ukrsti - kaže Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (45)

Loading
Ana

12.01.2024 21:13

Ko o cemu opozicija o fantomskim biracima, vala smorili ste vise s tim

Mikica

12.01.2024 21:14

Velo su nepristojni ovo iz opozicije, volja naroda nije na njihovoj strani.

Brana

12.01.2024 21:14

Zbog poraza ne znaju gde biju, svakodnevno pokusavaju da speru ljagu

Mili

12.01.2024 21:15

Volju naroda nikad nece imati ovakva opozicija