"SRBIJA JE IZGUBILA VELIKOG SPORTISTU I ČOVEKA" Oglasio se predsednik Vučić nakon smrti legendarnog košarkaša!

Autor:

Sport

17.01.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Milojević preminuo je danas od posledica srčanog udara u 47. godini života.

"SRBIJA JE IZGUBILA VELIKOG SPORTISTU I ČOVEKA" Oglasio se predsednik Vučić nakon smrti legendarnog košarkaša!

Foto: Starsport, FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio povodom smrti legendarnog košarkaša Dejana Milojevića. Izrazio je svoje duboko saučešće povodom tragičnog odlaska istaknutog košarkaša i trenera. U telegramu upućenom porodici i prijateljima preminulog, predsednik je istakao da je vest o njegovoj smrti primljena sa velikom tugom i nevericom.

- Sa velikom tugom i nevericom sam primio užasnu vest o smrti našeg sjajnog košarkaša i trenera Dejana Milojevića. Dejan je mnogo dao srpskoj košarci i učestvovao u brojnim uspesima naše reprezentacije i klubova. Zavidna je bila i njegova trenerska karijera, kako u Srbiji, tako i u SAD, tokom koje je na pravi put izveo veliki broj evropskih i svetskih košarkaških zvezda. Izjavljujem najdublje saučešće porodici i prijateljima Dejana Milojevića. Srbija je izgubila velikog sportistu i čoveka. Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju i što je bio jedan od najvećih džentlmena pod košarkaškim obručima i neka mu je večna slava - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Dejan Milojević preminuo je danas od posledica srčanog udara u 47. godini života. Legendarni srpski košarkaš i trener ostaviće neizbrisiv trag u srcima ljubitelja košarke, poznat po vedrom duhu i pozitivnom pristupu. Jedna od najupečatljivijih priča o Milojeviću potiče iz decembra 2004. godine, kada je, uprkos zdravstvenim problemima, briljirao na terenu tokom Partizanovog meča sa Olimpijakosom.

Na dan utakmice, suočen sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, Milojević je primio infuziju, ali je ipak odlučio igrati za svoj tim. Njegova neustrašivost i posvećenost doveli su do nečega što će se prepričavati decenijama. Sa 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti, Milojević je zabeležio izvanrednu partiju. Iako je ukupno ostvario 55 indeksnih poena, što ga je svrstalo među najbolje u istoriji Evrolige, rekord je i dalje držao Tanoka Bird.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (43)

Loading
Alex

17.01.2024 21:55

Zaista tužna vest. Saučešće

Saki

17.01.2024 21:55

Saučešće porodici.

Marko

17.01.2024 21:56

Neka mu je laka crna zemlja! Bio je veliki sportista.

Tanja

17.01.2024 21:57

Milojević je bio izuzetan sportista i čovek. Tuga velika što nas je iznenada napustio. Saučešće porodici.