"SA TUGOM SAM PRIMIO VEST O RAZORNOM ZEMLJOTRESU": Predsednik Vučić izjavio saočešće zbog stradalih u Japanu

Autor:

Vesti

02.01.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je još jednom pokazao svoju spremnost da pruži podršku drugim zemljama u vanrednim situacijama.

"SA TUGOM SAM PRIMIO VEST O RAZORNOM ZEMLJOTRESU": Predsednik Vučić izjavio saočešće zbog stradalih u Japanu

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je saučešće japanskom narodu zbog razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju. Vučić je istakao da je sa tugom primio vest o ovom događaju i izrazio nadu da će povređeni brzo ozdraviti.

Takođe, predsednik je poslao iskreno saučešće porodicama stradalih, kao i caru Naruhitu, ističući hrabrost i dostojanstvo japanskog naroda u teškim trenucima.

Sa tugom sam primio vest o razornom zemljotresu u Japanu. Dok povređenima želim brz oporavak, upućujem iskreno saučešće porodicama stradalih, caru Naruhitu i prijateljskom japanskom narodu, koji je i najveće nesreće podnosio hrabro i dostojanstveno - napisao je Vučić na svom profilu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

 

 


Japanski narod je poznat po svojoj izdržljivosti i solidarnosti u vanrednim situacijama, a ova podrška od strane predsednika Srbije samo pokazuje koliko je važno pružiti podršku u trenucima kada je ona najpotrebnija.

Predsednik Vučić je još jednom pokazao svoju spremnost da pruži podršku drugim zemljama u vanrednim situacijama. Ovaj gest dodatno jača međunarodne odnose Srbije i Japana, te pokazuje značaj solidarnosti među državama u teškim vremenima.

 Predsednik Vučić je pokazao da je Srbija spremna da pruži podršku drugim zemljama u vreme prirodnih katastrofa, čime se dodatno jača međunarodna solidarnost i saradnja.

Izražavanje saučešća Japanu nakon zemljotresa predstavlja važan diplomatski gest predsednika Srbije, koji dodatno jača odnose između ove dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (21)

Loading
Bubi

02.01.2024 13:19

Saučešće porodicama nastradalih, velika tuga za ceo Japan!

Deki

02.01.2024 14:05

Saucesce porodicama u Japanu, velika tuga!

Sanja

02.01.2024 14:11

Svet je ujedinjen u bolu zbog razornog zemljotresa u Japanu.Važno je da se zajedno angažujemo u pomoći ugroženima.

Ada

02.01.2024 15:08

Iskreno saucesce.