"MOŽETE DA RAČUNATE NA MOJE OBEĆANJE" : Predsednik Vučić najavio povećanje plata i penzija

Autor:

Vesti

02.01.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je rekao i da je ključna stvar raditi na natalitetu.

"MOŽETE DA RAČUNATE NA MOJE OBEĆANJE" : Predsednik Vučić najavio povećanje plata i penzija

Foto: Printscreen/Tanjug/live

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izlaznom portalu tunela "Iriški venac" u okviru projekta Novi Sad – Ruma. Reč je o deonici u okviru Fruškogorskog koridora.

Novinari su dobili priliku da postavljaju pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Između ostalog predsednik se osvrnuo i na plate i penzije.

Do sredine 2025. godine u Srbiji plata prosečna će biti 1000 evra. Inflacija će biti spuštena na 3 %, a deficit na 2,3 % - kazao je.

Nakon zaključka o platama, osvrnuo se i na penzije i rekao da nas očekuje poboljšanje na oba polja.

- Plate u javnom sektoru će rasti 10%, a minimalna zarada je bila kad sam ja postao predsednik Vlade, imali smo oko 440.000 ljudi koji su primali minimalac. Sada je 260.000  ljudi, smanjuje se taj broj. Neće više niko da radi za minimalac. Povećali smo ga za 17,8 %. 14,8 % ide rast penzija i to nije poslednje povećanje ove godine. To nije moje očekivanje, ali možete da računate kao moje obećanje - kazao je.

Predsednik Srbije je rekao da je ključna stvar raditi na natalitetu i da je neophodno da se nagrađuju majke sa četvoro i više dece jer će to podsticati natalitet u našoj zemlji.

- Mi moramo da gledamo kako da nagrađujemo majke sa četvoro i više dece. Mi smo gledali ono što je problem, a to je prvo i drugo dete. Mi smo mnogo loši što se tiče nataliteta, ali ne tako loši kao region. Moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i svojoj deci - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (39)

Loading
Ivana

02.01.2024 11:44

Od Vučića i u ovoj novoj godini dobre vesti, prati se dobar ritam.

Mitarpavlovic

02.01.2024 11:55

Povećanje plata i penzija pokazuje da Srbija ide brže ka boljoj budućnosti.

Bubi

02.01.2024 12:11

Za početak godine dobre vesti od Vučića i čvrsto verujemo da će tako biti jer sve do sada što je obećano i ispunjeno je!

Marija

02.01.2024 12:25

Standard građana Srbije se znatno povećava.