PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO SJAJNE VESTI! Vučić: Za godinu dana prosečna plata biće 1.000 evra!

Autor: D.B.

Vesti

31.12.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za godinu dana prosečna plata u Srbiji biće 1.000 evra. Za nas će narednih 6 meseci biće veoma teški.

PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO SJAJNE VESTI! Vučić:  Za godinu dana prosečna plata biće 1.000 evra!

Foto: Prva/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksdandar Vučić, najavio je danas, govoreći za TV Prva sjajne vesti kada su u piotanju plate i finansijska povećanja za 2024. godinu. . 

- Ne zaboravite da smo došli od toga da smo imali 320 evra, doći ćemo do prosečne plate od 1.000 evra. Za nas će narednih šest meseci biti teški. Imate izbore u Rusiji, povećavaće se pritisak na nas. Dolaze do obnove Putinovog mandata, biće još žešći pritisak sveta na sve koji imaju odnose sa Rusijom, rekao je Vučić.

- Od sutra povećanje penzija od 14,8 odsto, povećanje minimalne zarade od 1,78 odsto, najveće povećanje u istoriji Srbije. Nikada minimalac nije povećan toliko. I 10 odsto plate u javnom sektoru. Sve to raste od sutra, u februaru ljudi to primaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas takođe, govoreći o postizbornom periodu, naveo da će u narednih 10 dana izborni proces biti gotov. 

- Na osam biračkih mesta se ponavljaju izbori 2. januara, i dalje računamo količnik, asli verujemo da nedostaje još 700, 800 glasova za još jedan mandat. Uvek se borimo za svaki glas i mandat, a ako ne, čestitaćemo svima na mandatima. Onda ide konstitutivna sednica, rokovi za RIK, posle toga rokovi za formiranje vlade kada se proglase razultate imamo konsučtacije...Svi koji hoće, i koji me ubede da imaju većinu za mandatara, ja predlažem narodnoj skupštini - rekao je Vučić.


U Beogradu nije jasna lista još, prva je lista "Beograd ne sme da stane" šest mandata je razlika sa "Srbija protiv nasilja", kaže predsednik. 

 
- Ako Nestorović bude hteo na izbore, ići će se na izbore. Narod je video sve juče i rekao, videla se pravilnost. Povećana je popularnost liste "Srbija ne sme da stane zbog nasilja koje je pokazala lista "Srbija protov nasilja" - kaže Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Snežana

31.12.2023 10:36

Opozicija nema ni program niti kapacitet da vodi državu i to narod u Srbiji vidi i opet im je pokazao koga hoće na vlasti i kome daju poverenje.

Marko

31.12.2023 10:38

Vučić je obećao i ispunio povećanje penzija od 14,8%, što će značajno poboljšati život naših starijih sugrađana.

Darko

31.12.2023 15:15

@Marko - Jako mi je drago da su ovo jako divne vesti svako povecavanje plata e ono sto je vepma znacjano za nas građane Srbije

Iva

31.12.2023 10:38

Srbija postaje bolje mesto za život.