VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO JONSONA: Otkrio šta mu je Đilas rekao o izborima!

Autor:

Vesti

30.12.2023

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj najnovijoj javnoj izjavi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je nekoliko bitnih tačaka u vezi sa ponovljenim izborima.

VUČIĆ OŠTRO KRITIKOVAO JONSONA: Otkrio šta mu je Đilas rekao o izborima!

Foto: printskrin


 On je naglasio da neće biti nasilnog preuzimanja vlasti i da je važno da se formira nova vlada do kraja februara ili početkom marta. Takođe, istakao je značaj implementacije preporuka ODIHR-a.

NEOBIČNO PITANjE ZA ŠEFA POSMATRAČKE MISIJE

Međutim, jedna od najzanimljivijih tačaka njegovog obraćanja bilo je postavljanje pitanja šefu Posmatračke misije Alberto Jonsonu. Vučić je javno pitao zašto Jonson nije obavestio javnost u Srbiji da mu je Đilas rekao da neće priznati izborne rezultate. Ovo pitanje izazvalo je pažnju javnosti i postavilo dodatna pitanja o transparentnosti izbornog procesa.

- Važno je za građane Srbije, da više ne pričam o onome što je ljude zamaralo. Pod jedan - neće biti nikakvih revolucija, niti nasilnog preotimanja vlasti. Dva, narod je jasno rekao kome daje podršku, i pod tri, da pokušamo da do kraja februara početka marta formiramo vladu, da gledamo kako ćemo da idemo napred. Pod četiri, da nastavimo da implementiramo preporuke ODIHR-a, i pod pet, postavljam pitanje gospodinu Jonsonu zašto nije obavestio javnost u Srbiji da mu je Đilas rekao da neće priznati izborne rezultate. Ljudi bi tada znali da je ovo farsa i spasavanje redova Rajana - kaže predsednik.



REZULTATI IZBORA I NASTAVAK POLITIČKIH PROCESA

Predsednik je naglasio da je narod jasno izrazio svoju podršku određenim političkim opcijama, te da je važno da se vladajuće strukture formiraju u skladu sa tim rezultatima. Takođe, istakao je potrebu za daljim radom na implementaciji preporuka međunarodnih posmatrača.

ČEKANjE NA ODGOVOR OD JONSONA

Očekuje se da će odgovor šefa Posmatračke misije Alberta Jonsona na postavljeno pitanje biti od velikog značaja za javnost. Vučić je istakao da će sačekati odgovor od Jonsona pre nego što nastavi sa daljim izjavama o političkim procesima.


BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Maja

30.12.2023 21:45

Glasovi u Srbiji se stiču radom i rezultatima, a ne lažima i raznorazni napadima. I Srbija nece i ne sme da stane.

Vera

30.12.2023 21:46

Vučić je izneo istinu .

Sanja

30.12.2023 21:47

U Srbiji je uradjeno puno ali sada nema stajanja, idemo još jače sa radom. Nece se Djilas i ostali docepati vlasti preko ulice.

Ceca

30.12.2023 21:48

Vetar u leđa je i podrška naroda koju je SNS i Vucic i danas dobio na ponovljenim izborima. Vucic je neko ko se bori za interese Srbije.