VUČIĆ OTKRIVA ŠOKANTNU ISTINU O RTS-U: Postali su glasilo Đilasove organizacije Srbija protiv nasilja i kršili IZBORNU TIŠINU

Autor:

Vesti

30.12.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RTS kao glasilo "Srbije protiv nasilja"

VUČIĆ OTKRIVA ŠOKANTNU ISTINU O RTS-U: Postali su glasilo Đilasove organizacije Srbija protiv nasilja i kršili IZBORNU TIŠINU

Foto: PrvaTV/printscreen


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se večeras građanima povodom ponavljanja izbora na pojedinim biračkim mestima. U svom obraćanju, predsednik je istakao proteste koji su prethodnih dana obeležili političku scenu u zemlji, posebno naglašavajući maltretiranje građana Beograda. On je istakao da su mediji, uključujući i RTS, bili na strani protesta, te da je RTS postao "rezervno glasilo" organizacije "Srbija protiv nasilja".

Vučić je naglasio da su glavna glasila mediji koji pripadaju Šolaku, dok je RTS, prema njegovim rečima, postao rezervno glasilo, koje je na brutalan način kršilo izbornu tišinu, ne pružajući priliku za odgovor onima koji su većina u Srbiji. Ovakve tvrdnje predsednika Srbije izazivaju veliku pažnju javnosti i postavljaju pitanje uloge javnog servisa u političkom kontekstu.

- Imali ste medije na svojoj strani više nego ikada. Uključujući i RTS koji je postao rezervno glasilo "Srbije protiv nasilja". Imaju glavna glasila, to su ovi Šolakovi mediji, a rezervni im je RTS, koji je na brutalan način kršio i danas izbornu tišinu, a nije dao šansu na odgovor onih koji su većina u Srbiji. Ali to ne traje od danas, to traje već duže vreme. 



Medijska podrška i izborna tišina

Izjava predsednika Vučića ukazuje na kompleksnu ulogu medija u političkom životu Srbije, posebno u kontekstu izbornih procesa. Naglašavanje podrške medija protestima i optužbe za brutalno kršenje izborne tišine od strane RTS-a otvaraju pitanje slobode medija i nepristrasnosti javnog servisa. Ove tvrdnje su izazvale polemike u javnosti i postavile pitanje odnosa medija i vlasti u Srbiji.

Kritike na račun RTS-a

Izjave o ulozi RTS-a kao "rezervnog glasila" odražavaju dugotrajnu kritiku javnog servisa u Srbiji. Optužbe za nepristrasnost i brutalno kršenje izborne tišine dodatno su istakle pitanje nezavisnosti RTS-a i njegove uloge u političkom diskursu zemlje. Ove kritike su pokrenule raspravu o ulozi medija u oblikovanju javnog mnjenja i političke situacije u Srbiji.

Budućnost medijske scene

Ove izjave predsednika Vučića postavljaju pitanje budućnosti medijske scene u Srbiji i uloge medija u političkom životu zemlje. Rasprava o slobodi medija, nepristrasnosti javnog servisa i uticaju medija na javno mnjenje postaje ključna tema za razmatranje u kontekstu političkih promena u Srbiji. Očekuje se da će ove izjave izazvati dalje diskusije i analize uloge medija u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (21)

Loading
Kova

30.12.2023 21:34

Sve su oni prekrsili.

Maja

30.12.2023 21:34

Djilas je isti Marinika.

Car

30.12.2023 21:35

RTS se srozao totalno.

Car

30.12.2023 21:36

Srbija protiv nasilja je itekako za nasilje.