VUČIĆ U DAVOSU SA KRIŠTO: Razgovori o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima

Autor: D.B.

Vesti

17.01.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se sastao se sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

VUČIĆ U DAVOSU SA KRIŠTO: Razgovori o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

- Sa predsedavajućom Saveta ministara BiH razgovarao sam na @worldeconomicforum o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima - napisao je Vučić na instagram nalogu.

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Davosu gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

 

 

Na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, očekuje se prisustvo mnogih svetskih lidera, poslovnih ljudi i društvenih aktivista. Pored Vučića, među njima su predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nemački kancelar Olaf Scholz, generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, predsednik Švajcarske Ignjacio Kasis, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Španije Pedro Sančez, premijer Luksemburga Gzavije Betel, premijer Slovačke Eduard Heger, predsednik Ruande Pol Kagame, potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i drugi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
teona

17.01.2024 12:02

vucic je odlican politicar i pregovarac. svaki sastanak uspe da se izbori za nesto za nas narod i srbiju. podrska za njega uvek

Tina

17.01.2024 12:42

Vučić iskreno nastoji da se saradnja unapredi na obostrano zadovoljstvo.

Kosta

17.01.2024 12:44

Sve zemlje regiona da su pametne sve bi ušle u Otvoreni Balkan. To je pre svega ekonomska prednost koja se malo koristi.

Maja

17.01.2024 12:48

Saradnja sa BiH je ključna za stabilnost regiona, podržavam napore predsednika Vučića.