VUČIĆ U DAVOSU: Srbija sa mnogo nade i entuzijazma kreće u realizaciju svojih velikih snova i planova! (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

16.01.2024

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je na svom Instagram profilu objavio video-snimak iz helikoptera nadomak Davosa.

VUČIĆ U DAVOSU: Srbija sa mnogo nade i entuzijazma kreće u realizaciju svojih velikih snova i planova! (VIDEO)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 19. januara u Davosu, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

On je na Instagramu najpre objavio fotografiju na putu ka Davosu.

Republika

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić

 

Vučić je potom objavio i video-snimak sa putovanja ka Davosu. 

- Godina pred nama biće posebno teška za ceo svet. Ipak, Srbija sa mnogo nade i entuzijazma kreće u realizaciju svojih velikih snova i planova. O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima - napisao je Vučić uz video snimak. 

 

 

 

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i prisustvo predsednika na panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i učešće u diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i  brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci. 

Potvrđeni sastanci sa fon der Lajen i Lajčakom 

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je iz EU. 

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je otkrio deo dnevnog reda Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, koji okuplja lidere, diplomate i poslovne ličnosti, na kome će učestvovati i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio odvojene sastanke sa njima, ali i istakao da trilateralni sastanak nije u planu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Ana

16.01.2024 10:25

Nadamo se uspesnom ucescu na forumu predsedniku Vucicu

Sofija

16.01.2024 10:25

Srbija sanja velike snove ali ih odgovornom politikom i vrednim radom i ostvaruje.

Milena

16.01.2024 10:26

Akcenat i imperativ su napredak i razvoj Srbije

Lola

16.01.2024 10:27

Uz predsednika Idemo hrabro u nove pobede