VAŽNI SASTANCI U DAVOSU! Vučić u četvrtak sa Ursulom fon der Lajen!

Autor:

Vesti

15.01.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić sutra putuje u Davos.

VAŽNI SASTANCI U DAVOSU! Vučić u četvrtak sa Ursulom fon der Lajen!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je danas iz EU. 

Portparol Evropske komisije Erik Mamer precizirao je na brifingu za novinare u Briselu da će predsednica EK danas doputovati u Davos na Svetski ekonomski forum, gde će sutra govoriti na otvaranju ovog skupa, a potom imati niz bilateralnih sastanka. 

Kako je rekao, Fon der Lajen će se u Davosu sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, premijerom Kine Li Kećijangom, američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i mađarskom predsednicom Katalin Novak, a učestvovaće i u sesiji "Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu".

- U četvrtak će se sastati sa iračkim premijerom, predsednikom Tajlanda, predsednikom Izraela Isakom Hercogom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakratko će se sastati sa premijerom Tunisa i na kraju s premijerom Grčke - rekao je portparol EK. 

Kako je naglašeno, može doći i do promene tajminga jer nije moguće dati tačan vremenski okvir za sve sastanke predsednice EK. 

Fon der Lajen će se u sredu vratiti iz Davosa u Evropski parlament, gde će učestvovati na plenarnoj sednici, posle čega će nastaviti učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. 

Sastanak i sa Lajčakom

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je otkrio deo dnevnog reda Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, koji okuplja lidere, diplomate i poslovne ličnosti, na kome će učestvovati i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio odvojene sastanke sa njima, ali i istakao da trilateralni sastanak nije u planu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Strahinja

15.01.2024 13:38

Verujemo, da ce Vucic i ovoga puta na najbolji nacin predstaviti nasu zemlju

Strahinja

15.01.2024 13:40

Ocekujemo da ce se Vucic iz Davosa vratiti sa lepim vestima po nasu zemlju

Strahinja

15.01.2024 13:43

Svetski ekonomski forum je jos jedna prilika da Srbija dodatno ojaca saradnju sa drugim zemljama

Strahinja

15.01.2024 13:43

Svetski ekonomski forum je jos jedna prilika da Srbija dodatno ojaca saradnju sa drugim zemljama