VAŽNA OBJAVA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Država daje 25.000 dinara jednokratno za obolele od retkih bolesti, a stiže još pomoći!

Autor:

Vesti

15.01.2024

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je počeo u podne.

VAŽNA OBJAVA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Država daje 25.000 dinara jednokratno za obolele od retkih bolesti, a stiže još pomoći!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu predstavnike Udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti, nakon čega je usledila dodela novogodišnjih paketića deci.

Vučić je u podne održao sastanak sa predstavnicima Udruženja i roditelja dece obolele od retkih bolesti. Prijemu su prisustvovali i supruga predsednika Tamara Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

Obraćanje Tamare Vučić

Deci se obratila supruga predsednika Vučića, prva dama, Tamara Vučić.

Ona je poručila da su ova deca mali heroji.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Tamara Vučić

- Vi ste mali heroji i želim da sa entuzijazmom nastavimo da radimo na olakšanju života osoba sa retkim bolestima. Priča o retkim bolestima je u Srbiji počela 2013. godine - rekla je prva dama koja je ispričala kratku priču.

- Prvi korak napravili smo upravo 2013. godine, a svake godine se novac za lečenje od retkih bolesti povećavao, a prošle godine je formirana Uprava za retke bolesti pri Ministarstvu za brigu o porodici. Hvala vam na veri i nadi, hvala vam na strpljenju, a sa naše strane ćete uvek imati uho koje zna da čuje i sluša i nađe rešenje za vas. Svi smo na istoj strani - rekla je Tamara Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

- Pre svega, moram da kažem da nikada nisam video veću snagu od ljudi koji su danas bili ovde - počeo je govor predsednik Vučić.

- Lično ću se potruditi da naša bolesna deca dobiju što više. Posebnu pažnju obratićemo na inovativne lekove.

- U dogovoru sa predsednicom, vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, to je da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke, za banje, planine i jednokratnom pomoći od 25.000 dinara - rekao je Vučić.

Ja sam stao ovde i nisam želeo da govorim pomoći ćemo od pomagala, posebno što se kvaliteta pomagala tiče. Gledaćemo da vam po tom pitanju pomognemo što više. Ono što smo se dogovorili to je da u narednih 20 dana  pravimo radne sastanke i donesemo odluku po tom pitanju, i pomognemo našoj deci.

- Posebnu pažnju ćemo posvetiti lekovima za retke bolesti, da ne bude u regionu dostupan neki lek a kod nas ne. Boriću se da naša deca i naši bolesni dobiju što više.

Deci je paketiće uručila prva dama Tamara Vučić.

Vučić sutra u Davosu

Podsećamo, godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počinje danas i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva, stručnjaci, predstavnici mladih, društveni preduzetnici i novinske agencije. 

Na forumu će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pošto je svrstan među tridesetak vodećih svetskih političara koji će biti na skupu.

Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu", "Stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju", navodi se na veb stranici te organizacije.

Učesnici skupa će biti i premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, savetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijeri Belgije i Španije Aleksander De Kro i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Učestvovaće i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, premijer Holandije Mark Rute, grčki premijer Kirijakos Micotakis i drugi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovaće putem video-veze.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Danka

15.01.2024 12:42

Гест вредан дубоког поштовања!

Јанко

15.01.2024 12:43

Велика подршка председнику што се свим силама труди да помогне онима којима је помоћ неопходна.

Strahinja

15.01.2024 12:44

Bravo za Vucica i ovaj pleminiti gest

Strahinja

15.01.2024 12:44

Bravo za Vucica i ovaj pleminiti gest