PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU: Kakve su poruke poslate iz Prištine?

Autor:

Vesti

16.01.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU: Kakve su poruke poslate iz Prištine?

Foto: TV Pink/printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Davosu gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu do 19. januara. Na samom početku obraćanja, predsednik je izrazio zabrinutost zbog najave iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom, ističući da to dovodi u pitanje sve procese.

- Najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese - rekao je predsednik na samom početku obraćanja.

- Ko zašto i kako se naoružava, šta je to što je učinjeno a šta nije, o svemu tome se razgovara. Prisustvovao sam sa šeficom svetske trgovinske organizacije, mnogim uticajnim ljudima.



Razgovori o ključnim temama sa uticajnim ljudima

Vučić je istakao da je imao priliku da učestvuje u razgovorima o važnim međunarodnim pitanjima sa mnogim uticajnim ljudima, uključujući i šeficu Svetske trgovinske organizacije. Posebno je naglasio da su bile fokusirane četiri ključne teme: odnos Amerike i Kine, sukobi u Ukrajini i Gazi, kao i situacija u Crvenom Moru sa Hutima, ali da se takođe razgovaralo o Severnoj Koreji i Iranu.

Planovi za budućnost Srbije

Predsednik je naglasio da je važno da Srbija čuva mir i priprema se za velike izazove u budućnosti. Takođe je istakao ambiciozne planove za budućnost, naglašavajući da je vreme da se snovi pretvore u realnost u naredne tri godine. Takođe je naglasio da Srbija ima plan da značajno poveća plate, te da je cilj da se do 2037. godine plate povećaju gotovo 4 i po puta više nego što su bile 2012. godine.

- Oni hoće da kažu "Vučić bi da gradi puteve, zato što od toga oni imaju koristi", kaže "neće da povećavaju plate..." to je toliko smešno. Izaći ćemo sa tim planom 1.400 evra, gotovo 4 i po puta tačno više nego što je bilo 2012. godine. Za samo 15 godina 4 i po putaq porašće plate - rekao je.


Bilateralni susreti i učešće na sastancima

Tokom boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija. Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu okupiće više od 100 predstavnika država, glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, lidera civilnog društva i stručnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (42)

Loading
Slavka

16.01.2024 18:08

Ni malo prijatna vest iz Prištine o prekidu platnog prometa sa Srbijom je ono što nas zabrinjava i što dovodi u pitanje sve ostale razgovore i pregovore sa njima.

Sasa

16.01.2024 18:29

Srbija će uvek biti za dogovor sa Prištinom!

Dijana

16.01.2024 19:02

Mislim da će se ova odluka Prištini obiti o glavu i pre nego što misle

Marija

16.01.2024 19:04

Priština opet tera po svome. To im neće doneti ništa dobro