DRAMA OPOZICIJE SE NASTAVLJA! Smislili sad novu taktiku da opet izgube - hoće da ponove izbore i to 31. decembra?!

Autor: S.B.

Vesti

18.12.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politikolozi Boban Stojanović i Dušan Vučićević, gostujući u jutarnjem programu "Probudi se".

DRAMA OPOZICIJE SE NASTAVLJA! Smislili sad novu taktiku da opet izgube -  hoće da ponove izbore i to 31. decembra?!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Nakon izbornog trijumfa Srpske napredne stranke (SNS), opozicija ne odustaje od osporavanja rezultata, tvrdeći da su izbori u Beogradu bili obeleženi nizom nepravilnosti.

Politikolozi Boban Stojanović i Dušan Vučićević, gostujući u jutarnjem programu "Probudi se", izneli su svoje stavove o aktuelnoj situaciji i najavama opozicije o ponovnom održavanju izbora krajem decembra.

Opozicioni predstavnici, posebno lista "Srbija protiv nasilja", tvrde da još nemaju potpune rezultate izbora. Boban Stojanović iznosi kritike na način na koji su rezultati predstavljeni javnosti: "Poziv na protest i odbranu izborne volje bio bi potpuno smisleniji da su rezultati izašli ranije u 22h. Ako mogu Cesid, CRTA, SNS, ne znam u čemu je problem. Beograd je zaspao sa rezultatima koje je Vučić objavio, a još ranije sam govorio da to ne sme da se ponovi."

Gnev opozicije ne jenjava, kako kazu apelovaće da se izbori ponove.

Dušan Vučićević dodaje kritički ton prema zahtevu opozicije za ponavljanjem izbora, postavljajući pitanje koliko su kontrolori na glasačkim mestima zaista podneli prigovora. "Ni to nismo čuli, što govori o jednoj vrsti neozbiljnosti u organizaciji tako velike liste. Mislim da ključni problem te neravnopravnosti leži u medijima i pristupu resursima, a ne u izbornom danu."

Politikolozi kažu da bi izbore trebalo ponoviti 31. decembra, što obrazlažu time da od prigovora koji  su tri dana mora da prođe 10 do ponovljenih  izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading