RIK U 14 SATI: Na obrađenih 7.932 mesta - apsolutna većina listi Srbija ne sme da stane!

Autor: S.B.

Vesti

18.12.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema objavljenim rezultatima, apsolutnu većinu osvojila je Izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane sa 46,71% osvojenih glasova.

RIK U 14 SATI: Na obrađenih 7.932 mesta - apsolutna većina listi Srbija ne sme da stane!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Republička izborna komisija (RIK) objavila je najnovije rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u Srbiji, a do 14 sati su obrađena 7.932 od ukupno 8.273 biračka mesta. Prema objavljenim rezultatima, apsolutnu većinu osvojila je Izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane sa 46,71% osvojenih glasova.

Pored liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, lista Srbija protiv nasilja osvojila je značajan broj glasova, sa 23,56%. Socijalistička partija Srbije osvojila je 6,56% glasova, dok izborna lista Nada za Srbiju ima podršku od 5,04% birača. Lista "Mi - glas iz naroda - Branimir Nestorović" osvojila je 4,69% glasova, dok je Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović dobila 2,78% glasova.

Izborni rezultati jasno pokazuju značajnu podršku koju je Izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane dobila od birača. Ova podrška predstavlja snažan mandat za dalje vođenje zemlje i implementaciju planova i programa koje je ova lista predstavila tokom kampanje.

Nakon objavljivanja rezultata, lideri političkih stranaka koje su učestvovale na izborima izneli su svoje komentare i reakcije na postignute rezultate. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading