VUČIĆ I ŠAPIĆ NA KOKTELU SA MLADIMA U SAVA CENTRU: Beograd postao prava metropola, centar regiona!

Autor:

Vesti

14.12.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" Aleksandar Šapić obratio se mladima na koktelu koji danas organizuje ta stranka u Sava centru u Beogradu.

VUČIĆ I ŠAPIĆ NA KOKTELU SA MLADIMA U SAVA CENTRU: Beograd postao prava metropola, centar regiona!

Foto: Tanjug/printscreen

SNS  je organizovao koktel sa mladima u Glavnoj kongresnoj sali B Sava Centra sa početkom od 12 časova. Predsednik Vučić je jutros tokom gostovanja na K1 istakao i da će koktelu prisustvovati gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Obraćanje Aleksandra Šapića

Kandidat liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" i dosadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se mladima.

- Beograd je bio i biće grad koji pomaže mladima i koji obećava. Beograd je poslednjih 12 godina postao prava evropska metropola po svim parametrima. Ako pogledate koliko je sređeno ulica, škola, vrtića, na koji način je prišao unapređenju infrastrukture... Nikao je potpuno novi grad, Beograd na vodi, to je simbol razvoja čitave zemlje, ekonomije, stabilnosti i svega onoga što Srbija predstavlja poslednjih godina - istakao je.

- U ovih godinu dana pokušao sam da unapredim stvari, da otvorim nove teme, da se pozabavim onim što drugi nisu hteli ili smeli. U Beogradu je posle 50 godina počeo da se gradi metro, najveći projekat koji se najavljuje decenijama, a postao je naša realnost. Biće objektivna realnost kroz 2,3 godine, i nadam se da ćemo uskoro moći da se vozimo njime. Beograd je dobio Prokop, dobiće najnoviju modernu autobusku stanicu. Beograd je danas grad koji čeka na nova tri mosta.

- Sa druge strane, vodili smo računa i o ekologiji, da otpadne vode više ne odlaze u reke. Pored svih infrastrukturnih velikih i važnih stvari, nismo zaboravili da povedemo računa i o ljudima koji žive u ovom gradu. Briga o ljudima je važna stvar koju nijedna ozbiljna gradska uprava ne sme da zaboravi - naglasio je Šapić.

- Pokrenuo sam priču o beogradskim splavovima, ne da bi oni nestali, ali moraju da budu sređeni, uređeni, moraju obale reka da nam budu lepe - ističe Šapić.

- Mislim da smo uspeli zaista od Beograda da napravimo pravu evropsku metropolu, u koju svako voli i želi da dođe. Mi, kada dođu praznici, nemamo slobodnih kapaciteta - kaže on.

- Kupićemo nove autobuse, nove tramvaje. Svaka opština, svako stajalište imaće isti standard kao na Terazijama. Izuzetno je važno da Beograd ravnomerno razvijamo, da Beograd i dalje bude lokomotiva razvoja čitave Srbije.

- Velika je obaveza svih nas da nastavimo da se borimo za naš grad. Naučio sam jednu stvar, da ne postoje velike i male stvari. Klupa u jednom parku je podjednako važno kao i mostovi i putevi. Želeo bih sa ovog mesta da poručim da u nedelju svi izađemo na izbore i da pokažemo šta znači zdrav, progresivan, human Beograd.

- Želeo bih da poručim svima da u nedelju prvo svi izađemo na izbore. Da u nedelju pokažemo šta znači zdrav, napredan, progresivan, human Beograd. Da pokažemo da nećemo praviti razlike među nama. Da pokažemo da se nećemo povlačiti, da nećemo dozvoliti da manjina siluje većinu, da nećemo da zloupotrebljavamo tragedije, tuđe nesreće, da ćemo svojim primerom da pokažemo kako treba da izgleda pravi Beograđanin, da pobedimo 17. decembra, da nastavimo da vodimo grad kako smo ga i vodili - naveo je on.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas radove na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca.

Obilazak je najavljen za 14.40 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kasnije će prisustvovati i obratiti se na poslednjem predizbornom mitingu u Kragujevcu u 16 sati.

Takođe, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče, u Novom Sadu, Orden prvog stepena Slovačke Evangeličke a.v. crkve za izuzetne dosadašnje zasluge i podršku slovačkoj crkvi i narodu i, tom prilikom, istakao da je ta nagrada svedočnstvo o bratskoj ljubavi između srpskog i slovačkog naroda koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji.

Sa ushićenjem prihvatam najveću nagradu koju Slovačka Evangelička crkva dodeljuje. Iako je ovaj orden formalno namenjen meni, zapravo je svedočanstvo o bratskoj ljubavi između naših naroda, srpskog i slovačkog naroda, koji vekovima žive zajedno u našoj Srbiji - rekao je predsednik, naglasivši  da orden pripada svim građanima naše zemlje koji dobro razumeju potrebu da živimo zajedno i da delamo ka istom cilju. 

Drevna slovačka poslovica kaže - dobar sused je najbolja ograda. Mi, Srbi i Slovaci, iz dana u dan potvrđujemo ovu maksimu, gradeći zajedno bolje društvo i bolju budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost u budućnosti i hvala vam na izuzetnoj časti i privilegiji da budem nosilac ovog važnog Ordena - naveo je predsednik Vučić, izrazivši uverenje da ćemo zajedno, u nadi i veselju, dočekati bolju 2024. godinu. 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Maka

14.12.2023 12:18

Jedini ste koji je ulagao u mlade i njihovo obrazovanje. Nekada su mladi odlazili iz svoje zemlje, u vreme opozicionara, dok su im sada otvorene mnoge mogućnosti i u poslovnom i u društvenom svetu.

Makica

14.12.2023 12:21

Srbija je postala svetla budućnost nas mladih zahavaljujući novootvorenim radnim mestima, a sve to zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću.

Timi

14.12.2023 12:22

Beograd jeste metropola, a sada je jedna od najboljih metropola.

Fas

14.12.2023 12:25

Vucic je ispostovao sve gradjane. Sada je okupio mlade. Pozdrav i za gradonacelnika Ljubljane