HADŽI ŠALJA SE PRVI PUT POJAVIO PRED SUDOM U HAGU! Izašnjavao se o krivici

Autor:

Vesti

13.12.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pripadnik tzv. OVK koji se od utorka nalazi u haškom pritvoru Hadži Šalja u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom iskoristio je pravo da se ne izjasni o krivici.

HADŽI ŠALJA SE PRVI PUT POJAVIO PRED SUDOM U HAGU! Izašnjavao se o krivici

Foto: Screenshot/Dukagjini

Šalja, koji je uhapšen zbog zastrašivanja svedoka u slučaju Tači i ostali, rekao je da će izjavu o krivici dati nakon što dobije svu dokumentaciju od Specijalizovanog tužilaštva.

Na pitanje sudije da li ima pritužbi u vezi sa njegovim hapšenjem i pritvorom rekao je da je sve u redu, prenosi Koha.

Šalja je u ponedeljak uhapšen na KiM po nalogu Specijalizovanog tužilaštva i tereti se da je zajedno sa Sabitom Januzijem i Ismetom Bahtijarijem pretio svedoku Suda i nudio mu mito ukoliko povuče izjavu ili se uzdrži od davanja iskaza u službenom postupku pred Specijalizovanim većima.

Po navodima iz optužnice, takvo postupanje pokazuje da je Šalja sa umišljajem zastrašivao svedoka i ometao službena lica, uključujući tužioce i istražitelje Specijalizovanog tužilaštva, u vršenju službene dužnosti. 

Januzi i Bahtijari se od ranije nalaze u haškom pritvoru.

U Hagu je u toku suđenje bivšim vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva.

Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini.

Tzv. OVK je tokom 1998. i 1999. godine izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading