POČELA HAJKA NA VOJVODU! Podignuta nova haška optužnica protiv Vojislava Šešelja!

Autor:

Vesti

23.11.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnicu je podigao Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu, naslednik Haškog tribunala.

POČELA HAJKA NA VOJVODU! Podignuta nova haška optužnica protiv Vojislava Šešelja!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj potvrdio je za Tanjug da je podignuta haška optužnica protiv njegovog oca, lidera radikala Vojislava Šešelja, kao i još četvoro funkcionera stranke - Miljana Damjanovića, Ljiljane i Ognjena Mihajlovića i Miroljuba Ignjatovića. Optužnicu je podigao Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu, naslednik Haškog tribunala.

- Tačno je da je optužnica podignuta. Reč je o novoj optužnici za nepoštovanje suda. To je izmišljeno delo koje je Haški tribunal sam sebi dao za pravo da uvede kao krivično delo i to znači da šta god oni procene da je nepoštovanje suda mogu da optuže nekoga - rekao je Aleksandar Šešelj.

Dodao je da je ova optužnica podignuta jer su radikali objavljivali knjige i druge štampane materijale, kao i video i audio materijale koji razotkrivaju na koji način su u Haškom tribunali svedoci optužbe bili, kako je rekao, instruirani i potkupljeni da svedoče protiv Vojislava Šešelja u njegovom osnovnom predmetu.

Aleksandar Šešelj smatra da podizanje nove optužnice u predizbornom periodu nije slučajno, jer kako kaže, Haški tribunal kao politički instrument zarad interesa i računa SAD prati političku situaciju i sasvim je moguće da su na osnovu toga procenili da baš sada podignu optužnicu. Prema njegovoj oceni, reč je o novom progonu SRS od strane Haškog tribunala, kao instrumenta SAD, koji traje više od 20 godina sa krajnjom namerom da uništi ovu stranku kao glavnog protivnika za ostvarivanje ciljeva SAD u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje šta je dalje za očekivati povodom podizanja optužnice, Aleksandar Šešelj je rekao da misli da ne dolazi u obzir da vlast u Srbiji izruči bilo koga Haškom tribunalu.

- Na taj način bi se svrstala u red najgorih vlastodržaca u Srbiji posle 5. oktobra. Mislim da u okviru vladajuće partije i koalicije ne postoji bilo kakva spremnost da do toga dođe - rekao je on. Aleksandar Šešelj je naveo da radikali nastavljaju svoju političku borbu i da ih podizanje optužnice neće u tome omesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
z81

23.11.2023 12:01

pa šta nas briga. nećemo da izručimo šešelja . i šta sad? mrššššš breeee