OTAC OTETOG DEČAKA SVEDOČI PROTIV TAČIJA: "Moje dete je nestalo pre 22 godine, njegovo telo nikada nije pronađeno!"

Autor:

Vesti

02.11.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Dedić, čiji je sin Boban otet u julu 1999. godine u Orahovcu na Kosovu i Metohiji, danas je svedočio pred Specijalizovanim sudom u Hagu putem video-linka.

OTAC OTETOG DEČAKA SVEDOČI PROTIV TAČIJA: "Moje dete je nestalo pre 22 godine, njegovo telo nikada nije pronađeno!"

Foto: youtube.com

Dedić je otkrio stravične detalje o nestanku svog sina i patnji koju je pretrpeo tokom ovih dugih 22 godina.

Boban je otet dok je sa majkom putovao ka Orahovcu kako bi pokupili svoje stvari. Prema saznanjima, dečak je odveden u zatvor koji se nalazio u zgradi bivšeg Vatrogasnog doma. Kada je Predrag Dedić saznao za ovu stravičnu vest, hrabro je otišao da pokuša da oslobodi svog sina, ali je i sam završio u zatvoru. Nažalost, Bobanovog tela ni dan-danas nema traga.

Dedić je takođe svedočio o užasima koje su Albanci činili nad srpskim stanovništvom. Otkrio je da su Albanci terali Srbe da prodaju svoje stanove.

"Morao sam da prodam stan koji su prvo opljačkali. Preko jednog posrednika Šiptara sam ga prodao. Rekao mi je 'danas mi ga prodaj za 8.000 maraka, a ako nećeš, sutra će vredeti 5.000 maraka'. Dao sam ga za osam", ispričao je Dedić.


Optužnica protiv bivšeg lidera terorističke OVK Hašima Tačija navodi da je u Orahovcu ubijeno 11 ljudi, među kojima i Boban Dedić. Mladi Boban je poslednji put viđen u pritvoru OVK, a njegovo telo nikada nije pronađeno.

Sudski proces protiv Tačija, kao i protiv Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, odnosi se na ratne i zločine protiv čovečnosti. Optužnica ih tereti za najmanje 102 ubistva, otmice, mučenja i protivpravna zatvaranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading