MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE OSUDILO NAPAD NA IZRAEL: Stojimo uz građane Izraela u ovom teškom času

Autor:

Vesti

07.10.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši predstavnici u Izraelu u stalnom su kontaktu sa nadležnim izraelskim službama, o čemu redovno izveštavaju iz Ministarstvsa spoljnih poslova.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE OSUDILO NAPAD NA IZRAEL: Stojimo uz građane Izraela u ovom teškom času

Foto: Printscreen/www.mfa.gov.rs/

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije osudilo je napad na Izrael, navodeći da među žrtvama današnjih napada, po dosad dostupnim zvaničnim podacima, nema državljana Srbije.

- Stojimo uz građane Izraela u ovom teškom času. Duboko saosećamo sa porodicama žrtava i najsnažnije osuđujemo svaki vid terorizma i nasilja. Odustajanje od nasilja je jedini put napred. Ministarstvo spoljnih poslova s pažnjom prati dešavanja u Izraelu i u kontaktu je sa Ambasadom Republike Srbije u Tel Avivu, kao i našim počasnim konzulom Aleksandrom Nikolićem, kako bi našim državljanima bilo omogućeno pružanje konzularne i svake druge vrste pomoći - navedeno je u saopštenju ministarstva.

Naši predstavnici u Izraelu u stalnom su kontaktu sa nadležnim izraelskim službama, o čemu redovno izveštavaju Ministarstvsa spoljnih poslova. 

Takođe, u kontaktu su i sa grupama državljana Srbije koji turistički borave u toj zemlji, kao i sa našim državljanima nastanjenim u Izraelu, kojima se trude da pruže sve potrebne informacije i podršku. 

- Savet svim državljanima Republike Srbije koji se nalaze na teritoriji Izraela, sa boravkom ili u poseti, je da prate instrukcije nadležnih organa pozadinske zaštite, koje podrazumevaju boravak u propisnom javnom ili kućnom skloništu tokom raketnog napada, odnosno ostanak kod kuće ili u hotelskom smeštaju dok javna bezbednost ne bude osigurana. Detaljne informacije i instrukcije mogu se pratiti na izraelskom Nacionalnom portalu za hitne situacije – National Emergency Portal - navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading