"OBDUKCIJI UBIJENIH SRBA MORA DA PRISUSTVUJE I NAŠ TIM": Ovo je ZAHTEV upućen Euleksu posle pucnjave kod Banjske

Autor:

Vesti

28.09.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković navodi da je ovo od vitalnog značaja kako bi se transparentno utvrdile okolnosti stradanja lica srpske nacionalnosti-navodi se u pismu.

"OBDUKCIJI UBIJENIH SRBA MORA DA PRISUSTVUJE I NAŠ TIM": Ovo je ZAHTEV upućen Euleksu posle pucnjave kod Banjske

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je EULEKSU pismo u kom zahteva da obdukciji tela Srba, ubijenih u oružanom sukobu u Banjskoj, prisustvuje i tim nezavisnih eksperata sudske medicine, a sve u cilju sprečavanja onoga što Priština pokušava, da sakrije istinu o tome da su oni brutalno likvidirani!

- Imajući u vidu da smo obavešteni da će se obdukcija tela sprovesti u narednim danima, a da do zaključenja ovog dopisa ona nije izvršena, zahtevamo da obrukciji koja će biti sprovedena u Prištini  prisustvuje i tim nezavisnih eksperata sudske medicine u okviru kog bi bio najmanje jedan iz srpskog tima - navodi se u pismu u koje smo imali uvid.

Petković navodi da je ovo od vitalnog značaja kako bi se transparentno utvrdile okolnosti stradanja lica srpske nacionalnosti za koje postoji osnovana sumnja da su "brutalno likvidirana nakon što su se predala".

Foto: Kancelarija za KiM

 

Podsetimo, ranije danas Petković je na vanrednoj konferenciji rekao da Srbija došla do dokaza kako je Kurtijeva policija "hladnokrvno ubila Srbe kod Banjske".

- Mi smo zatražili od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija, već četiri dana pokušavaju da sakriju tela. Juče je bilo reči da će predati tela, a to nije učinjeno - dodao je.

Potom je rekao da je porodica upravo identifikovala tela, nakon čega su saznali jezive detalje - glava Bojana M. za koga se sumnja da je hladnokrvno ubijen iako se predao, potpuno je unakažena što ukazuje da je pucano iz neposredne blizine u njega!

- Imamo i dokaze, fotografije, ali one nisu blurovane zbog čega ne mogu da ih pokažem - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (5)

Loading
Јанко

28.09.2023 15:42

Постоје јаке индиције да су Срби свирепо убијени пошто су се предали. Еулекс мора предузети истрагу и утврдити шта се десило.

Princeza Snezana

28.09.2023 16:07

Kako stvari stoje nastradali srbi su ubijeni zverski, bukvalno overeni. Pristina to pokusavam da prekrije, ali mi znamo da cemo taj slucaj istraziti do kraja i dokazati da je nad tim ljudima izvršen monstruozni zlocin.

Nebojša

28.09.2023 16:43

Mora se EULEX uozbiljiti i da počne da deluje po sporazumu.

Anita

28.09.2023 18:11

Nesme Kurti ostati nekaznjen za ovakve surove likvidacije Srba