"Novi napad ulio dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na Kosovu"! Oglasila se Kancelarija za KiM posle prebijanja Strahinje iz Gračanice!

Autor:

Vesti

11.09.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedočenje S. P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka “KG” ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S. P. meta postao upravo zato što je Srbin, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Novi napad ulio dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na Kosovu"! Oglasila se Kancelarija za KiM posle prebijanja Strahinje iz Gračanice!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje mučki napad na srpskog mladića S. P. (20) iz Gračanice do kog je došlo sinoć na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

- Svedočenje S. P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka “KG” ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S. P. meta postao upravo zato što je Srbin - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju u nastavlja.

- Sa napadnutim mladićem u kontaktu su naši predstavnici na terenu, a ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama.

- Pozivamo nadležne da otkriju počinioce ovog nedela i adekvatno ih sankcioništu, a medjunarodne predstavnike da osude ovaj zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti. 

- Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading