DAVANJA PENZIONERIMA I MAJKAMA POD ZNAKOM PITANJA ZBOG OPOZICIJE: Pitanje da li će zakoni biti usvojeni zbog divljanja opozicionara!

Autor:

Vesti

05.09.2023

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dnevnom redu Skupštine danas je set zakona, uključujući i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim treba da budu regulisana povećanja penzija, pomoć majkama... Međutim, pitanje je da li će išta od toga biti usvojeno zbog blokade opozicije

DAVANJA PENZIONERIMA I MAJKAMA POD ZNAKOM PITANJA ZBOG OPOZICIJE: Pitanje da li će zakoni biti usvojeni zbog divljanja opozicionara!

Foto: RTS

Danas je na dnevnom redu u parlamentu set zakona, uključujući i predlog rebalansa budžeta, a kojim treba da se regulišu povećanja penzija, davanja za teško bolesnu decu, subvencije u poljoprivredi, kapitalna ulaganja, kao i jednokratna pomoć majkama u iznosu od po 10.000 dinara po detetu.

Foto: RTS

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić

Međutim, kako opozicija celo jutro pokušava da zaustavi rad parlamenta, neizvesno je da li će ovi zakoni uopšte i biti usvojeni. Željni fotelja, a bez osećaja za građane i njihove brige, opozicija koristi sva sredstva da blokira parlament. 

Opozicionari, kako je naš portal već pisao, stoje u stali, vrište, duvaju u pištaljke, lupaju u klupe, od njih niko ne može da dođe do reči. 

Foto: RTS

Opozicija već satima blokira rad parlamenta

Pored predloga o rebalansu budžeta za ovu godinu, u parlamentu su i zakoni o akcizama, o penzijskom i invalidskom osiguranju. Na dnevnom redu je i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije, a poslanici će se izjasniti i o predlogu Vlade Srbije da za novog ministra privrede bude izabran Slobodan Cvetković.

Foto: RTS

Napeto u parlamentu

Predloženim dnevnim redom predviđeno je da se razmatraju i predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije, visokom obrazovanju, učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, o kulturi, kao i o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi o potvrđivanju više sporazuma između Srbije i drugih zemalja i međunarodnih političkih i finansijskih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Dr ja

05.09.2023 13:13

Еееееј бре а да народ крене на ту опозицију,,,и да то завршимо пошто држава не може,,,живела србија

Aleks89

05.09.2023 13:26

Ovakvo divljacko ponasanje opozicije zasluzuje drakonske kazne u parlamentu a da ne pominjemo ponasanje koje nije ni za ulicu.

Ena

05.09.2023 14:35

Opoziciju narod ne zanima, već samo kako da dođu na vlast i za to su spremni da urade bilo šta.

Markos

05.09.2023 20:08

Narod ce ih kaznifi na izborima