KO JE VLADARKA IZ SENKE POMOĆU KOJE KURTI ŠIRI DIKTATURU NA KOSOVU? Najopasnija žena u Prištini - zadužena i da prati kretanje Aleksandra Vučića

Autor:

Vesti

29.08.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihalji ima ključnu ulogu u planiranju i realizaciji politike premijera Kurtija, uključujući destabilizaciju situacije na severu Kosova i Metohije.

KO JE VLADARKA IZ SENKE POMOĆU KOJE KURTI ŠIRI DIKTATURU NA KOSOVU? Najopasnija žena u Prištini - zadužena i da prati kretanje Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug/AP

Dejona Mihalji, koordinator komiteta u partiji premijera privremenih institucija u Prištini, Aljbina Kurtija smatra se ključnom osobom u pokretu opisujući je kao "gvozdenu ruku iz Tirane" i "vladarku iz senke u Samoopredeljenju".

Prema izjavi predsednika Matice Albanaca Srbije Demo Beriši, on tvrdi da je Mihalji ključna osoba u pokretu Samoopredeljenje, s naznakom da ima ulogu "velikog čistača" unutar stranke, ali i da je involvirana u kreiranje politike destabilizacije i napada na Srbe na Kosovu i Metohiji (KiM), koju navodno sprovodi premijer Kurti.

Beriša takođe sugeriše da je Dejona Mihalji, Grkinja i državljanka Albanije, koja navodno utiče na spoljne i unutrašnje politike premijera Aljbina Kurtija. Nadalje, tvrdi da je ona saradnik grčke obaveštajne službe i da na nju utiču nemačka i britanska obaveštajna služba.

- Ona prati kretanje predsednika Srbije, šta on preduzima i predlaže i tako pokušava da predvidi njegove sledeće poruke - izjavio je Beriša.

Budući da nije angažovana ni u jednoj prištinskoj instituciji, buru u javnosti je podiglo i njeno pojavljivanje na severu Kosova i Metohije s ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom, poznatom po svakodnevnim pretnjama srpskom stanovništvu.

Njen uticaj u pokretu Samoopredeljenje, i njen odnos prema politici premijera Aljbina Kurtija je veliki iako po struci nije pravnik.

Prema Berišinim izjavama, Mihalji ima ključnu ulogu u planiranju i realizaciji politike premijera Kurtija, uključujući destabilizaciju situacije na severu Kosova i Metohije. Takođe se tvrdi da je odgovorna za unutrašnje čistke u stranci i da prati kretanje i poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading