KURTIJEVCI PONOVO BRUTALNO NAPALI SRBE NA KOSMETU! Zapaljena kuća porodice Jozić

Autor:

Vesti

10.07.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratnik Svetozar Jozić iz sela Verić u opštini Istok, čija je kuća zapaljena, rekao je da ne zna kada se tačno to dogodilo.

KURTIJEVCI PONOVO BRUTALNO NAPALI SRBE NA KOSMETU! Zapaljena kuća porodice Jozić

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je prethodne noći zapaljena kuća povratničke porodice Jozić u selu Verić, kod Istoka gde su ovakvi napadi česta pojava, što potvrđuje, kako se navodi, nesposobnost, ali pre svega izostanak želje i dobre volje Prištine da ovakva događanja onemogući i stvori uslove za suživot na Kosovu i Metohiji.

- Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju se sa očigledno organizovanim nastojanjima ekstremista da se povratak raseljenih što je moguće više oteža ili spreči, a takva praksa je najprisutnija u Metohiji, gde je srpski narod bio prinuđen na najmasovnije iseljavanje - navodi se u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je i međunarodna zajednica, kao odgovorna strana na Kosovu i Metohiji, dužna da konačno uloži ozbiljnije napore kako bi se obuzdala brutalna kampanja sprečavanja raseljenih da se vrate na svoja ognjišta.

- Ćutanje i odsustvo odlučne reakcije znači mirenje sa posledicama tragičnog etničkog čišćenja i podršku šovinističkim političkim konceptima kojima ne sme biti mesta u savremenom vremenu i na tlu savremene Evrope - ukazuje Kancelarija u saopštenju.

Povratnik Svetozar Jozić iz sela Verić u opštini Istok, čija je kuća zapaljena, rekao je da ne zna kada se tačno to dogodilo.

On je za Tanjug rekao da mu je oko osam sati jutros komšija Albanac javio da kuća gori, kao i da su odmah stigli i vatrogasci i policija.

- Mi smo samo došli na par dana u Jagodinu dok stigne nameštaj za kuću i eto šta se desilo - rekao je Jozić.

Jozić je u petak dobio ključeve od kuće koju mu je kao povratniku u Opštini Istok, u pećskom okrugu, izgradila ta lokalna samouprava uz pomoć UNHCR-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading