NOVI TEROR NAD SRBIMA NA KIM! Porodici Jozić u selu Verić ZAPALJENA KUĆA

Autor:

Vesti

10.07.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ćutanje i odsustvo odlučne reakcije znači mirenje sa posledicama tragičnog etničkog čišćenja - rekli su u saopštenju.

NOVI TEROR NAD SRBIMA NA KIM! Porodici Jozić u selu Verić ZAPALJENA KUĆA

Foto: YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Situacija u Drenu na KiM

Prethodne noći zapaljena je kuća povratničke porodice Jozić u selu Verić, kod Istoka, gde su ovakvi napadi, nažalost, česta pojava, što potvrđuje nesposobnost, ali pre svega izostanak želje i dobre volje Prištine da ovakva događanja onemogući i stvori uslove za suživot na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju se sa očigledno organizovanim nastojanjima ekstremista da se povratak raseljenih što je moguće više oteža ili spreči, a takva praksa je najprisutnija u Metohiji, gde je srpski narod bio prinuđen na najmasovnije iseljavanje.

I međunarodna zajednica, kao odgovorna strana na Kosovu i Metohiji, dužna je da konačno uloži ozbiljnije napore kako bi se obuzdala brutalna kampanja sprečavanja raseljenih da se vrate na svoja ognjišta.

Ćutanje i odsustvo odlučne reakcije znači mirenje sa posledicama tragičnog etničkog čišćenja i podršku šovinističkim političkim konceptima kojima ne sme biti mesta u savremenom vremenu i na tlu savremene Evrope", kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading