SAD "ODJAVILE" KURTIJA: Na proslavi Dana nezavisnosti u Prištini premijer tzv. Kosova prvi put nije dobio reč!

Autor:

Vesti

06.07.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmani se, kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, obratila prisutnima, ali ne i Kurti.

SAD "ODJAVILE" KURTIJA: Na proslavi Dana nezavisnosti u Prištini premijer tzv. Kosova prvi put nije dobio reč!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju večeras, za razliku od prethodnih godina, nije omogućeno da se obrati na proslavi Dana nezavisnosti SAD, koju je danas organizovala Ambasada SAD u Prištini.

Ambasada SAD organizovala je proslavu povodom 247-godišnjice nezavisnosti SAD, na koju su pozvani Kurti i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, prenosi Reporteri.

Osmani se, kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, obratila prisutnima, ali ne i Kurti. Iako su ranije i Kurti i Osmani držali govore na ceremoniji, ovog puta Kurti nije dobio reč, dodaje Reporteri.

SAD su u poslednje vreme u više navrata kritikovale Kurtija zbog njegovih odluka koje se tiču situacije na severu KiM, a krajem maja su otkazale i učešće Prištine na vojnim važbama "Defender Europe 2023".

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer tada je rekao da Kurti nije odgovorio na zahteve SAD da preduzme korake za deeskalaciju situacije na severu KiM i da je otkazivanje učešča Prištine na vojnim vežbama "prva posledica" za vladu u Prištini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading