KK PARTIZAN UZ DECU NA KIM: Crno-beli poklonili dresove Svetoarhangelskoj letnjoj školi!

Autor:

Sport

06.07.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škola je besplatna i deo je projekta "Srce Prizrenu" kojim se kroz dobrotvorne večeri, kulturno-umetničke manifestacije, edukaciju i raznovrsne aktivnosti širom Srbije i šire podstiče realizacija projekata, a s ciljem zaštite i unapređenja srpske kulturne baštine u Prizrenu i na Kosovu i Metohij

KK PARTIZAN UZ DECU NA KIM: Crno-beli poklonili dresove Svetoarhangelskoj letnjoj školi!

Foto: Svetoarhanhgelska letnja škola

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena danas je počela sa radom sedma Svetoarhangelska letnja škola kaligrafije i istorije.

Škola predstavlja projekat oživljavanja srpskog kulturnog, obrazovnog i umetničkog života u Prizrenu za najmlađe, uzrasta od 10 do 18 godina, a vodi je Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela, saopštili su iz ovog manastira na svojoj Instagram stranici.

- Kao jedan od najvažnijih gradova u istoriji srpskog naroda, Prizren poseduje veliki broj spomenika kulture od neprocenjivog značaja za srpski narod i baštinu čovečanstva. Kroz istoriju je uvek bio gravitacioni centar obnove srpskog naroda na prostoru Metohije i Kosova, ali i šire, što nastavlja da čini i u modernom dobu - poručili su iz Svetih Arhangela.

Navode da je okupljen rekordan broj polaznika – 40, različitih uzrasta.

Oni uče o kaligrafiji, srednjevekovnoj istoriji i kulturi, izvornoj muzici i pesmi, duhovnosti, obilaze svetinje i znamenitosti Prizrena i okoline, druže se kroz igru i sport, ali i, kako navode iz manastira, stvaraju nezaboravne uspomene koje ih zauvek vezuju za grad čineći ih zastupnicima i zaštitnicima njegove baštine.

KK Partizan uz našu školu

- Prvi čas sporta posvetili smo košarci. Zahvalni smo Košarkaškom klubu Partizan koji je podržao našu školu i donirao nam 30 kompleta trening dresova za naše polaznike, kao i 6 lopti. Naš predavač, profesor sporta i fizičke kulture i košarkaški trener Ivan Arsić, ispričao je istorijat košarke i pokazao osnovne tehnike šuta i fintiranja. Dresovi ostaju poklon polaznicima Svetoarhangelske letnje škole. Hvala KK Partizan na prelepom poklonu i podršci - naglasilo je Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela.

Republika

Foto: Svetoarhangelska letnja škola

 

Program škole obuhvata aktivnosti koje traju sedam dana - odnosno, od 2. do 9. jula.

Letnja škola se održava u "Narodnom konaku Cara Dušana" u okviru manastira Svetih Arhangela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading