DOBRICE, ŠTA JE S TOBOM?! UBIJENO OSMORO ĐAKA I ČUVAR, A VESELINOVIĆ KAŽE: Ne treba nam policija nego razgovor!

Autor:

Vesti

07.05.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Kosta Kecmanović (13) ubio osmoro đaka, domara, a nekoliko njih ranio, što je prvi slučaj masovne pucnjave u školi u Srbiji, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd tvrdi da u školama u Srbiji nije potrebno više policije

DOBRICE, ŠTA JE S TOBOM?! UBIJENO OSMORO ĐAKA I ČUVAR, A VESELINOVIĆ KAŽE: Ne treba nam policija nego razgovor!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Printscreen

BBC je uradio tekst o masovnoj pucnjavi u Srbiji u OŠ "Vladislav Ribnikar", u okviru kog je naveo i mere koje je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uključujući i onu da u svakoj školi dežura policijac. Dalje se u tekstu navodi da opozicione stranke nisu impresionirane (reakcijom države), te da će u ponedeljak izaći na protest. 

Foto: printskrin

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd

Jedan od sagovornika BBC je i Dobrica Veselinović iz okreta Ne davimo Beograd koji navodi da je odluka o povećanju broja policijaca u školama (odnosno da u svakoj školi bude po jedan policijac, do sada je jedan pokrivao više škola), pogrešna. 

Foto: Printscreen

Tekst BBC

- Ne treba nam više policije u školama - rekao je Veselinović za BBC, kao i: 

Foto: Printscreen

Izjava Dobrice Veselinovića za BBC

- Potrebno nam je više psihologa, više edukacije i iskren razgovor sa samim sobom o našem položaju u svetu i našem odnosu prema prošlosti. Bez toga ćemo zaglaviti - imamo 30 godina nasilne istorije i ratova, koje nismo procesuirali. 

Podsetimo, Srbija je zanemela pred tragedijom koja se dogodila kada je Kosta Kecmanović, učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", upao u školu i iz pištolja, koji je poneo od kuće, ubio osmoro đaka i domara škole.

Nekoliko njih je tom prilikom ranio, od čega su neki i dalje životno ugroženi. Ovo je prvi slučaj masovne pucnjave u školi u istoriji zemlje. 

U Beogradu jedan policijac dolazi na nekoliko škola - obiđe više škola u toku smene. Zato je predloženo da se pokuša da svaka škola ima po jednog policijaca, koji će sve vreme brinuti o bezbednosti dece i moći da ih zaštiti u svakom trenutku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Darko

07.05.2023 11:57

Ovaj nema pojma o životu....

kiki

07.05.2023 11:58

Veselinoviću ništa ne odgovara osim da on bude vlast.

kiki

07.05.2023 12:02

Sreca sto vi niste na vlast, a nikad necete biti .

Slaja

07.05.2023 12:03

Vucic je jedini koji preduzima nesto da resi probleme u Srbiji