BRNABIĆEVA OČITALA BUKVICU ZELENIMA: Jedinstven slučaj protesta, u majici kratkih rukava tražite da se uključi grejanje!

Autor:

Vesti

26.10.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine danas nastavljaju raspravu o novoj Vladi Srbije, a među nekoliko tema koje su zauzele centralno mesto diskusije parlamentaraca našla se i ona o odlaganju početka grejne sezone.

BRNABIĆEVA OČITALA BUKVICU ZELENIMA: Jedinstven slučaj protesta, u majici kratkih rukava tražite da se uključi grejanje!

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic, Vladimir Sporcic

Pokret "Ne davimo Beograd" i politika koju on zastupa već se istakla po protestima koji manje-više nisu imali puno potpore u logici, a najskorija "misao" za koju se zalažu je ta da nije smelo da se dođe do pomeranja početka grejne sezone.

Uzevši u obzir da predstavnici opozicije nisu imali konkretan argument, niti stvaran problem čijeg rešavanja bi se latili, obraćajući se pred Narodnom skupštinom mandatarka nove Vlade Srbije, Ana Brnabić, direktno se obratila Dobrici Veselinoviću, odnorniku u Skupštini pokreta "Ne davimo Beograd".

Brnabićeva je ukazala na to da se ovaj pokret proslavio kao jedinstven zahvaljujući "protestima u kratkim rukavima, za puštanje grejanja":

- Narodni poslaniče (obraća se Veselinoviću), za mene ste se proslavili kao jedinstven slučaj protesta - zašto nema grejanja, u kratkim rukavima, i ja očekujem da to bude vaša politička agenda ubuduće, da to uvek može da bude razlog za protest.

Premijerka je obrazložila zbog čega misli da je to politička agenda koja bi se slagala sa strankom koja je propagira.

- To može da vam bude razlog za protest i u julu i u avgustu, izaći ćete ponovo sa majicama u kratkim rukavima i protestovati zašto lokalna samouprava ne pusti grejanje. Napolju ima 25 stepeni, ali je neophodno da ima grenjanja i to je dobra agenda za političku borbu, u svakom trenutku u oktobru, kada je 25 stepeni, u julu kada je 28, u avgustu kada je 42, vi izađite i protestujte i tražite od lokalne samouprave da uključi grejanje inače ćete još da radikalizujete proteste, izaći ćete u radikalnije proteste u majicama sa kratkim rukavima i bermudama - navela je Brnabićeva.

Premijerka Srbije je ukazala na jasno licemerje "zelenih" koje zahvaljujući ovakvim njihovim zahtevima izbija u prvi plan.

- I to je takođe dobra zelena agenda, kada je između 20 i 25 stepeni temperatura mi treba da uključimo grejanje, pa onda da zagadimo životnu sredinu za koju se borite. I to je zaista vrlo dobro utemeljeno, potkrepljeno činjenicama i čestitam vam na toj političkoj agendi - zaključila je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Sredoje

29.10.2022 08:36

Sa ovakvom opozicijom, vlast ne treba da brine za svoju budućnost.