EVO KADA POČINJE GREJNA SEZONA: Beogradske elektrane o grejanju u glavnom gradu!

Autor:

Vesti

10.10.2022

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto hladniji septembarski dani pomalo su uznemirili i naterali građane, kako celokupne zemlje, tako i Beograda , da se pitaju kada će radijatori u njihovim domovima biti topliji.

EVO KADA POČINJE GREJNA SEZONA: Beogradske elektrane o grejanju u glavnom gradu!

Foto: pixabay.com

Mesec septembar predstavlja poslednji čin u letnoj predstavi, ali ove godine priredio nam je nešto svežije dane. Hladnija jutra i večeri ubrzo su uticala i na spuštanje temperature u domovima stanovnika Beograda, zbog čega su građani počeli da se pitaju kada će početi grejna sezona

Grejna sezona u Srbiji obično počinje 15. oktobra i traje sve do 15. aprila, ali u slučaju da je neophodno, toplane počinju da greju domove već od 1. oktobra i mogu produžiti sezonu do 3. maja.

Navodi se da takozvani grejni dan traje od 6 ujutru do 22 časa, dok nedeljom počinje sat vremena kasnije.  

- Funkcionalne probe su od 1. do 10. oktobra. Ukoliko se u tom periodu stvore uslovi, u skladu sa odlukom, palimo kotlove i počinjemo sa isporukom toplotne energije- saopštila je za Radio-televiziju Srbije Ivana Kalanja, dikrektorka JKP "Beogradske elektrane"

Ovo javno preduzeće toplotnom energijom snabdeva oko 300.000 domova i nekoliko hiljada poslovnih objekata, što iznosi oko 20 miliona kvadratnih metara. 

Na povšini koju obuhvata naša prestonica postoji čak 14 toplana izgrađenih u drugoj polovini dvadesetog veka koje određeni broj domova snabdevaju i potrošnom toplom vodom.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ajde

12.10.2022 09:03

Sve u takstu obmana i laž, mrtvo slovo na papiru. Jedina tačna činjenica da je ceo septembar bio hladan.