DAČIĆ PORUČIO: Međunarodna zajednica je CINIČNA, Kurti je najveća pretnja miru!

Autor:

Vesti

18.12.2022

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić je na TV Pink naveo da su barikade politička borba Srba sa Kosova i Metohije protiv Kurtijevog terora!

DAČIĆ PORUČIO: Međunarodna zajednica je CINIČNA, Kurti je najveća pretnja miru!

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je večeras da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najveća pretnja miru i bilo kakvim dogovorima, dodajući da je cinično ponašanje predstavnika međunarodne zajednice koja kao glavno pitanje postavlja pitanje barikada.

Republika

Foto: RINA

Barikade

Dačić je na TV Pink naveo da su barikade politička borba Srba sa Kosova i Metohije protiv Kurtijevog terora i za poštovanje Briselskog sporazuma. "Srbi reaguju na nepoštovanje svega onoga što je do sada potpisano.

- To je politička borba koju srpski narod vodi, a sada imate pretnje da će to neko silom skloniti. Mislim da predstavnici srpskog naroda odgovorno prilaze svemu ovome, nema incidenata, a to je važno da ne bismo dali nekome povod da opet kažu Srbi su krivi - kazao je Dačić.

Dodaje da je veoma cinično to što predstavnici međunarodne zajednice ovih nedelja, meseci, a pogotovu poslednjih dana, postavljaju kao centralno pitanje pitanje barikada i to u situaciji kada Priština zabranjuje glasanje na referendumu, izborima, šalje svoje specijalne jedinice na sever KiM, odnosno rade sve što je suprotno Briselskom sporazumu.

- U trenucima kada imate ovaj pokušaj sa registarskim tablicama, ubacivanje nekih njihovih Srba u razne organe u Prištini, kada se ruše ljudska prava Srbima, kada im se umesto da im se garantuje ugrožava bezbednost, imate ironiju i cinizam da neko postavlja pitanje barikada kao glavno - navodi šef srpske diplomatije.

Komenatrišući izjavu Rade Trajković da su barikade podigniute jer se Srbi plaše Srba na Kosovu, a ne kosovske policije, Dačić kaže da su to gluposti i da ona želi da instrumentalizuje svoju poziciju, odnosno da dokumentuje ono što govori o severu Kosova i Metohije.

- Želi da dokumentuje da je to centar kriminalne grupacije, da su Srbi kriminalci. Da to neko kaže iz Prištine neverovatno je, pa zna se odakle dolazi najveća mafija", kaže Dačić. Dodaje da je žalosno da predstavnici srpskog naroda iz Prištine to izgovore i navodi da su barikade legitiman način borbe za zaštitu srpskog naroda. "Ne znam kako može neko da bude proitv toga. Kosovo svoju samoproglašenu nezavisnost ne može da ostvaruje na delovima gde žive Srbi, jer Srbi to neće - kazao je Dačić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fair Play

19.12.2022 02:52

Najveća pretnja miru u Evropi je Ruska Srbija i niko drugi, i zato će opet biti zaustavljena na vreme. Pa vidite današnje vlasti u Beogradu, i posle 25 godina isti kao i za vrema genocida u Bosni i pokušaja istog na Kosovu, Šešeljevi četnici, Slobini nacional-komunisti i Mirini boljševistički fašisti...