ALBANSKI MEDIJI: Specijalne jedinice moraju biti u pripravnosti za eventualni polazak na sever

Autor:

Vesti

21.11.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ovo dešava se dok gotovo četiri sata bez prekide traje trilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Aljbina Kurija, i piosrednika iz EU, šefa diplomatije Đuzepa Borelja i izaslanika za dijalog Beogradai Prištine Miroslava Lajčaka.

ALBANSKI MEDIJI: Specijalne jedinice moraju biti u pripravnosti za eventualni polazak na sever

Foto: Tanjug/AP

"Albenijan post", pozivajući se na nezvanične izvore, navodi da specijalne jedinice moraju biti u pripravnosti za eventualni polazak na sever, i da će, ukoliko to bude odluka, učiniti iz baze "Belvedere" koja se nalazi u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Dodaju, da su se specijalne jedinice na severu KiM do sada rotirale, ali da bi sada mogle skroz da se premeste.

Takođe, pozivajući se na svoje izvore, portal navodi da je, navodno, primećeno i približavanje srpske Žandarmerije ka aministrativnoj liniji.

Navodi se i da se ne zna tačno da li je naredba o pomeranju na sever povezana sa razgovorima u Briselu, i nemogućnošću da se postigne dogovor.

"Albenijan post" preneo je i i navode srpskih medija - da u Briselu nije došlo do dogovora jer je Beogradu ponuđeno rešenje koje je ponižavajuće.

Hitan sastanak u Briselu usledio je nakon odluke da Priština počne sa naplatom kazni za vozila koja nemaju registarske oznake RKS. To je revoltiralo Srbe sa severa KiM koji su u znak protesta napustili kosovske institucije, zahtevajući povlačenje i ove odluke, ali i formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), koja je dogovorena Briselskim sporazumom iz 2013. godine, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading