PREDSEDNIK VUČIĆ SE NA KRATKO OBRATIO IZ BRISELA: Pred nama su besane noći, svima je jasno ko želi mir i stabilnost

Autor:

Vesti

21.11.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Brisela.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE NA KRATKO OBRATIO IZ BRISELA: Pred nama su besane noći, svima je jasno ko želi mir i stabilnost

Foto: Tanjug/R. Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela posle višesatnog sastanka sa predstavnicima EU i Aljbinom Kurtijem.

- Sačekaćemo izjavu Borelja, iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila konstruktivna. Deset puta menjane tekstove smo prihvatali, a albanska strana nije. Želim da sve utiske saberem - naveo je lider Srbije i dodao:

- Pred nama su besane noći i mnogo teški dani, pa ćemo videti šta će biti. Poslušaćemo savet i zahtev visokog predstavnika. EU predstavnici su predložili Kurtiju da odustane od kazni, a nama da više ne izdajemo tablice sa oznakom KM. Mi ćemo to poštovati, videćemo šta će da radi druga strana.

Predsednik je rekao da su svi u Briselu shvatili kome je stalo do mira:

- Danas je svima u EU i celom svetu jasno ko je bio konstruktivan i ko teži miru i stabilnosti. Mi smo jedino insistirali je da, kada se priča o budućnosti, mora da se poštuju potpisani dogovori. To je kamen spoticanja. Ne mislim da imamo bilo kakvu tragediju, ali neće biti lako.

Vučić je najavio obraćanje građanima Srbije.

- Večeras ili sutra tokom dan ću se obratiti građanima Srbije. Narodu na KiM mogu da poručim da će država uvek biti uz njih - zaključio je predsednik Vučić.

Srbiji ponuđeno neprihvatljivo rešenje!

Srbiji je jutros u Briselu, na sastanku koje je Evropska unija sazvala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem, ponuđeno rešenje koje je ponižavajuće za Srbiju, kaže izvor upućen u tok pregovora.

Rešenje koje je ponuđeno trebalo bi da derogira Briselski sporazum, što Srbija nije mogla da prihvati, piše Blic.

- Po svemu sudeći, očekuju nas teški i neizvesni dani, posebno na severu Kosova i Metohije - kaže izvor.

Predsednik Vučić će se najverovatnije večeras obratiti građanima.

U Briselu se danas održava hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koja je najavila da će kažnjavati vlasnike vozila srpskih registarskih oznaka od 22. novembra, umesto od danas, kako je prvobitno bilo najavljeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
NARODU DOSADILO OVO STANJE

21.11.2022 16:09

PITANJE za sultana : Dali ces do penzije resiti pitanje KOSOVO !?