VUČIĆ SE SASTAJE SA KURTIJEM U BRISELU NA VELIKI SRPSKI PRAZNIK!

Autor:

Vesti

18.11.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa premijerom privremenih prištinskih vlasti Aljbinom Kurtijem u Briselu, a na poziv evropske administracije.

VUČIĆ SE SASTAJE SA KURTIJEM U BRISELU NA VELIKI SRPSKI PRAZNIK!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Razgovori u Briselu

Prema informacijama "Novosti", susret će biti organizovan u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru, a tema će biti poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji izazvane jednostranim akcijama Kurtijeve vlade.

Ideja predstavnika EU je da se pronađe izlaz iz trenutne pat pozicije, koju je kreirao Kurti odlukom da Srbima na KiM nametne korišćenje automobilskih tablica sa oznakama lažne države Kosovo.

Podsetimo, Kurti, koji na sve moguće načine podriva mir na Kosovu, jednostrano donosi odluke na štetu Srba, pritom uporno upirući prstom ka Beogradu, briljirao je najnovijom izjavom da je potrebno da se Beograd distancira od Miloševića i Putina da bi, kako je rekao, "imali mir i razgovore ka konačnom sporazumu"?!

Hoće da protera Srbe s njihovih ognjišta

Predsednik Aleksandar Vučić, podsetimo, takođe je izrazio zabrinutost povodom ovog datuma.

Republika

Foto: Tanjug/T.Radovanović

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Čeka nas veoma komplikovana situacija posle 21. novembra, kada Albanci misle da naplaćuju kazne suprotno Briselskom sporazumu. Priština odbija da se ponaša racionalno i u skladu s međunarodnim pravom. To, naravno, brine i ne može da vas ostavi ravnodušnim. Kurti pokušava jednostranim potezima da protera Srbe s njihovih ognjišta - istakao je Vučić.

Spremili duge cevi, od Amerike tražili rakete

Aljbin Kurti se mesecima naoružava, pa je u avgustu nabavljeno oružje u vrednosti od 1,3 miliona evra. Evo čime raspolaže:
- puške s dugim cevima za pripadnike policije koji su na administrativnim linijama vredne 350.000 evra
- oklopna vozila, vodeni topovi i blindirana vozila
- Kurti je od zemalja Kvinte u septembru tražio da im se u paketu američke vojne pomoći dostave i rakete, kao i da se sprovede obuka pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova da njima rukuju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Četiri faze Kurtijevog plana

- od 1. do 21. novembra izricati opomene
- zatim do 21. januara novčane kazne
- naredna dva meseca probne tablice
- od 21. aprila sva vozila moraju imati RKS tablice

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading