HRVATI NEMAJU STIDA I SRAMA! Izmislili Vučićevu izjavu da "Hrvatska ne treba da postoji": Ovo je razlog cele histerije?

Autor: Republika

Vesti

07.10.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji svakodnevno napadaju Aleksandra Vučića, a sada se izdvojio "Večernji" koji je izmislio izjavu predsednika Srbije!

HRVATI NEMAJU STIDA I SRAMA! Izmislili Vučićevu izjavu da "Hrvatska ne treba da postoji": Ovo je razlog cele histerije?

Foto: Shutterstock/Tanjug;R. Prelić

Kontinuirani napadi na predsednika Vučića iz Hrvatske

Besramni napadi na predsednika Vučića, orkestrirani iz Zagreba, ne prestaju nedeljama unazad.

Kako dani prolaze, čini se da su sve intenzivniji, pa su se poslednji napadi dogodili nakon što je šef srpske države istakao da je Hrvatska tražila da se Srbiji uvedu sankcije na rusku naftu. Međutim, to Hrvatima nije prošlo, što ih je izgleda još više razbesnelo. 

Predsednik Srbije je juče u Pragu, upitan da prokomentariše potez Hrvatske, rekao da su "uradili ono što rade već decenijama unazad".

- Mi smo dobili informaciju da je ta odluka doneta mnogo ranije. Onda smo mi tražili da bude izuzet, da bude derogirana ta norma za Zapadni Balkan i Srbiju. U nacrtu je tako trebalo da bude, a onda su se naše komšije pohvalile da su one zaslužne za to što nije došlo do derogacije te norme, za inače opšte uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte, čime su neke zemlje izuzete, poput Bugarske i Mađarske i nekih drugih, ali ne i Srbija - rekao je Vučić.

Spin-majstori

E, onda kreće vrhunac ludila, i to u režiji komšijskih medija, a čini se da je sada Večernji list "prešao igricu". Ovaj medij je na svom portalu objavio tekst pod naslovom "Zapaljive izjave Aleksandra Vučića o Hrvatskoj: Ta mala zemlja ne sme postojati. Vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe", u kojem su izmislili izjavu predsenika Vučića.

Foto: Printscreen/vecernji.hr

Skandalozan tekst na portalu Večernji.hr

"U jednoj od svojih izjava kazao je i kako Hrvatska ne sme postojati", navodi se u tekstu "Večernjeg", a potom se citira Vučićeva izjava.

- Ta mala zemlja ne sme da postoji, Ta histerija je pokazala šta oni žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa. I onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji - rekao je Vučić misleći na Srbiju kao "malu zemlju", ali su spin-majstori iz "Večernjeg" iskoristili da okrenu vodu na svoju vodenicu, što im ipak nije pošlo za rukom jer su u laži kratke noge.

Sve počelo zbog Jasenovca

Ono što je pozadina cele priče je da je sve krenulo onog trenutka kad je obelodanjeno da je Hrvatska zabranila predsedniku Vučiću da poseti Jasenovac, mesto najvećeg stradanja Srba u Drugom svetskom ratu. Tada je u Hrvatskoj krenula opštenarodna histerija i napadi na predsednika Srbije.

Nakon toga su se udari na Srbiju i predsednika nastavili kada je naša zemlja odlučila da podigne optužnicu protiv hrvatskih pilota za ratne zločine u akciji "Oluja", nakon čega su iz Zagreba stizale preteće poruke.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je čak nedvosmisleno poručio da će Srbiju podizanje optužnice kuštati i prozvao je srpske političare da se "neiteligentno ponašaju", i da tako nikada neće ući u Evropsku uniju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

07.10.2022 09:08

Ko vas jebe cetnici