HRVATI PREPISUJU OD VUČIĆA! Plenković "ukrao" model za štednju struje!

Autor: Republika

Vesti

08.09.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je mere kojima će nagraditi sve one koji štede struju, a model neodoljivo podseća na ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno najavio za našu zemlju.

HRVATI PREPISUJU OD VUČIĆA! Plenković "ukrao" model za štednju struje!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/Tanjug/AP

Naše vlasti izašle su pre nekoliko dana obajvile da će građani koji budu u nekom mesecu potrošili manje električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine, biti nagrađeni popustom i umanjenim računom za struju.

Ovakav model, koji je najpre najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom i Vlada Srbije, izgleda da se svideo Hrvatima.

Premijer te zemlje Andrej Plenković je na sednici vlade saopštio da će svi koji troše manje od 2.500 kilovat-časova plaćati manje račune.

Dolazimo do prvog paketa mera. Idemo na ograničene cene energije. Onaj ko bude trošio do 2.500 kWh, on će plaćati ovu cenu od 59 eura. Oni koji budu trošili preko, idu u razred gde je potrošnja do 88 eura - rekao je Plenković.

Republika

Foto: Printscreen/Večernji list

 

Na ovaj način Plenković je indirektno i, verovatno nevoljno, odao priznanje predsedniku Srbije i praktično prepisao model po kojem će Srbija odlučila da se bori sa energetskom krizom. 

Podsetimo, Vučić je građanima Srbije još  27. avgusta saopštio da će građani koji budu trošli manje količine struje u odnosu na zimski period prošle godine plaćati drastično manju cenu električne energije.

Nova vlada će uskoro napraviti plan i oni građani koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine imaće drastične popuste na cenu struje, ne planiramo isključenja, oni koji sami budu štedeli, daćemo im dodatni popust. Dakle, oktobar, novembar, decembar, januar.... Svi koji ostvare manju potrošnju nego prethodne godine za isti taj period drastično manje će plaćati cenu struje - saopštio je Vučić.

Inače, Republika je sprovela istraživanje na koji način najlakše i najbezbolnije da uštedite električnu energiju, da bi vam računi bili što manji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading