NIMALO SE NISAM UPLAŠIO SVIH KOJI PRETE SRBIJI! Vučić u Pragu odbrusio hrvatskim provokatorima: IDEM ČISTOG OBRAZA!

Autor:

Vesti

06.10.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio uživo uoči sastanka u Pragu.

NIMALO SE NISAM UPLAŠIO SVIH KOJI PRETE SRBIJI! Vučić u Pragu odbrusio hrvatskim provokatorima: IDEM ČISTOG OBRAZA!

Foto: Printscreen/RTV Pink

- Dobili smo informaciju da je odluka doneta mnogo ranije. A onda smo tražili da bude derogirana t norma za Zapadni Balkan i za Srbiju i u nacrtu je trebalo tako da bude,m a onda sui se naše komšije pohvalile da su oni zaslužni za to što nije došlo do derogacije te norme za inače opšte uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte, čime su neke zemlje EU izuzete poput Bugarske i Mađarske, Srbija nije. Hrvatska je radila svoj posao, sve što radi već nekoliko decenija. A naše je da pronađemo odgovor u budućnosti na to - naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da se nije nimalo uplašio svih onih koji prete Srbiji.

Lider Srbije je rekao da je čak izmišljena njegova izjava.

- Rekli su da sam ja rekao da je Hrvatska kriva. Ponavljam, ona je samo radila svoj posao, koji radi od 1941. godine pa nadalje, ništa se tu promenilo nije. Što se nas tiče, govoriću o dubinskim, strateškim i važnim političkim dalekosežnim odlukama u narednom periodu - naveo je predsednik Vučić.

Lider Srbije je istakao da ne krivi Hrvatsku, a da su hrvatski mediji ti koji su se pohvalili da stoje iza toga što je urađeno protiv Srbije.

- Čestitamo vam na tome, ništa više od toga. Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način i da platimo veću cenu. Što se tiče uvođenja sankcija, niste vi ti, iz Hrvatske, ni vi ni vaše rukovodstvo koji ćete da vodite Republiku Srbiju. Politiku Srbije vodiće građani Srbije preko izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji da nameću svoju volju. Ponosan sam na to što je Srbija slobodna zemlja i što donosi svoje odluke. Čistog obraza idem i nisam se uplašio svih onih koji prete Srbiji i mirno i lagano ulazim i svima ću da odgovorim - zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pragu da će njegov odgovor na poteza Hrvatske na čije je insistiranje onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa, a što je obuhvaćeno novim paketom sankcija protiv Rusije, biti pristojan, ozbiljan i dalekosežan.

- Moj odgovor biće pristojan, ozbiljan i dalekosežan - rekao je predsednik Vučić na pitanje novinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading