HVALA VUČIĆU ŠTO MI JE UKAZAO POVERENJE! Ivica Dačić o novoj funkciji: Spreman sam da radimo najbolje za Srbiju!

Autor:

Vesti

27.08.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić je posle najave predsednika Aleksandra Vučića da će predsednik SPS imati važnu funkciju u Vladi i biti i koordinator za službe bezbednosti rekao da je spreman da zajedno sa predsednikom radi najbolje za Srbiju.

HVALA VUČIĆU ŠTO MI JE UKAZAO POVERENJE! Ivica Dačić o novoj funkciji: Spreman sam da radimo najbolje za Srbiju!

Foto: ST/N.PANČIĆ

- Zahvalan sam predsedniku Vučiću za ukazano poverenje da zajedno nastavimo da sprovodimo politiku koja se u proteklim godinama pokazala kao najbolja za Srbiju i zato s pravom dobija ubedljivo najveće poverenje građana. Pred budućom Vladom Srbije, nalazi se period velikih izazova i pritisaka i ja sam siguran da ćemo kao i do sada sačuvati punu političku i ekonomsku stabilnost, i da ćemo nastaviti da ubrzano razvijamo Srbiju. Siguran sam u to zato što imamo političko jedinstvo i jasne ciljeve, pre svega u zaštiti Kosova i Metohije, kao našeg najvažnijeg državnog i nacionalnog interesa - rekao je Dačić za Republiku i dodao:

- Ja sam spreman da zajedno sa predsednikom Vučićem još više nego do sada radim na ostvarenju svih postavljenih ciljeva, i uveren sam da samo u takvoj saradnji možemo da očuvamo i unapredimo našu Srbiju. Socijalistička partija Srbije će i ubuduće da bude pouzdan i snažan partner Srpske napredne stranke u sprovođenju odgovorne državne politike koja je i do sada osigurala punu stabilnost, snažan ekonomski razvoj i odbranu najvažnijih nacionalnih interesa. Čast mi je da i lično nastavim da radim na tim ciljevima, zajedno sa predsednikom Vučićem i budućom premijerkom, i ubeđen sam da ćemo svi zajedno uspešno da odgovorimo na sve izazove sa kojima se suočavaju naša država i naš narod.-

Predsednik Vučić je danas saopštio da predlaže Narodnoj skupštini Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

- U skladu sa Ustavom, nakon što sam saslušao mišljenje predstavnika izbornih lista, doneo sam odluku o predlogu kandidata sa predsednika Vlade Srbije. Odluka je bila komplikovana i složena i unutar najveće stranke u zemlji, i sva tri kandidata za predsednika Vlade će biti članovi Vlade. Kada je došlo do izbora između Ane Brnabić i Miloša Vučevića nijedna strana nije prevagnula, jer imaju jaku podršku u stranci. Predlažem Narodnoj skupštini Anu Brnabić za predsednika Vlade - rekao je Vučić.

On je dodao da Ana Brnabić neće biti ceo mandat predsednica Vlade, i da će 2024. godine doći do rekompozicije nove vlade.

- Ivica Dačić će takođe imati važnu funkciju koordinatora službi bezbednosti. Siniša Mali, u kog imam ogromno poverenje, biće jedan od potpredsednika Vlade, po onome što sam mogao da zaključim na sastanku Predsedništva stranke. Ovo je naš dogovor, kod nas nema trzavica i svađa, mi smo za ovo vreme postali i prijatelji, i dobro znamo šta radimo i kako da sačuvamo stabilnost države u ovom trenutku. Mislim da će Miloš uneti dodatnu dozu stabilnosti i odgovornosti, i pripremiti se u nekom budućem periodu za važne dužnosti, kao i Siniša što se priprema - kazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading