NEMA MEĐUSOBNOG PRIZNANJA! Predsednik Srbije Zapadu odgovorio: Ne gubite vreme!

Autor:

Vesti

27.08.2022

08:37 >> 08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom izbora mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

NEMA MEĐUSOBNOG PRIZNANJA! Predsednik Srbije Zapadu odgovorio: Ne gubite vreme!

Foto: Printskrin/RTV PINK

- Ja sam do u detalje govorio o svim sporazumima. Želim da vas obavestim o naši razgovorima. Pred nama su važni dani, imamu važnu sesiju Otvorenog Balkana, imaćemo fantstične manifestacije. Promocije Beograda, Skoplja i Tirane, pogledu u budućnost. -

Naši razgovori sa Albancima sa Kosova su bili vrlo neuspešni, izuzetno teški i na kraju smo došli do toga da se ne slažemo ni u čemu. Naša poruka je da nema ništa o međusobnom priznanju, ja sam to njima rekao u Briselu. Ne trošite pare za smeštaj ili za karte nego da gubite vreme za razgovore sa mnom. Mi smo uvek spremni za kompromisno rešenje, ali do toga nismo došli. Kurti je ubeđen da će oni svojom propagandom uspeti narod da ubedi da odustane od svoje države Srbije - dodao je on.

Uvek smo spremni za razgovore i kompromisna rešenja, ali do toga nismo došli. O tablicama nema rešenja, oni će to od 1. septembra da sprovode, ali ima još dva meseca, videćemo. Jedino im je važno da svi Srbi imaju tzv. kosovska dokumenta, da se ne bi reklo da su sačuvali dokumenta RS. U skladu sa tim i sporazumom o slobodi kretanja iz 2011., rekli smo im dve stvari, možemo da izdajemo dokumenta i vama i nama, ali je to bespotrebno. Mi mo spremni da izdamo jedan opšti disklejmer i da ga istaknemo na administrativni prelaz, ali imamo jedan uslov i zato nije došlo do dogovora - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading