DAČIĆ RAZGOVARAO SA VUČIĆEM: SNS i SPS bi trebalo da nastave saradnju

Autor:

Vesti

11.08.2022

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, nakon razgovora sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem, da su se saglasili da, imajući u vidu da dele iste politicke čiljeve, treba da nastave političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama.

DAČIĆ RAZGOVARAO SA VUČIĆEM: SNS i SPS bi trebalo da nastave saradnju

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Dačić je za "Novosti" rekao da će se razgovori nastaviti već početkom sledeće sedmice, a nakon toga će predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima.

Napominjući da je sa Vučićem govorio u ime cele svoje izborne liste, Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

- Na sastanku je izražena zajednicka saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih 10 godina, koliko traje i naša koalicija - rekao je Dačić.

Dodao je da su te istorijske promene vidljive u svim oblastima - od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje...

- Jednom rečju, stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana - rekao je Dačić.


On je naveo i da se sa Vučićem saglasio da je na međunarodnom planu ojačana pozicija Srbije koja, kaže, danas predstavlja važan faktor u svetu, ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog.

- Konstatovali smo, takođe, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takođe, zahvaljujući našim naporima, 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti tzv.Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji, zahvaljujući našoj koaliciji, postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje -rekao je Dačić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading