PREMIJERKA TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Tajkunski pamflet Danas brutalno je prekršio zakon i ugrozio bezbednost predsednika!

Autor:

Vesti

10.08.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Premijerka Ana Brnabić zatražila je hitnu reakciju nadležnih organa zbog pisanja niskotiražnog tabloida Danas kojim je ugrožena bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PREMIJERKA TRAŽI HITNU REAKCIJU INSTITUCIJA: Tajkunski pamflet Danas brutalno je prekršio zakon i ugrozio bezbednost predsednika!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ana Brnabić

Opozicioni tabloid, kako je Republika već pisala, objavio je članak u kojem je otkrio adresu šefa države, čime je prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ali i čitav niz drugih zakona.

Upravo tim povodom oglasila se premijerka.  

- Ovo što je tajkunski pamflet DANAS uradio objavljujući lične podatke predsednika Republike, je skandal i brutalno kršenje Zakona o zaštiti podataka, ali i drugih zakona, jer se radi o štićenoj ličnosti. Vladavina prava i sloboda medija znače i odgovornost. Institucije da reaguju - napisala je Brnabićeva na Tviteru.

 

 

Podsetimo, tabloid Danas naklonjen opoziciji danima vodi medijsku hajku protiv predsednika Srbije, a u pokušaju da ga ocrne u narodu ne libe se da koriste ni najpraljavije gebelsovske metode.

U tu svrhu, neretko budu i među prvima koji prenose hrvatske medije koji poslednjih dana, sasvim sigurno iz zavisti prema Srbiji, brutalno kidišu na Aleksandra Vučića.

 

Komentari (1)

Loading