Dok govore o Jasenovcu na N1 VREĐAJU FILM O DARI, A SRPSKE MINISTRE ZOVU NAOFAŠISTIMA!

Autor:

Vesti

18.07.2022

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozne teze politikologa Filipa Balunovića iznete u jutarnjem programu N1 televizije. Naveo da je način na koji Srbi brane žrtve podjednako izrugivanje kao ustaško.

Dok govore o Jasenovcu na N1 VREĐAJU FILM O DARI, A SRPSKE MINISTRE ZOVU NAOFAŠISTIMA!

Foto: youtube.com/N1/printscreen

U jutarnjem programu na N1 televiziji, povodom teme - Ko je kriv za diplomatski skandal, koja se odnosi na zabranu koju su hrvatske vlasti izrekle Vučiću o poseti Jasenovcu, iz Murtera u Hrvatskoj, putem video poziva, javio se politikolog Filip Balunović.

On je prozvao srpsku vladu fašističkom, dok je film o "Dari iz Jasenovca" okarakterisao kao bezvezvan.

Naime, voditeljka je u jednom momentu pročitala šta je povodom ovog slučaja napisao bosanskohercegovački i hrvatski novinar i književnik Miljenko Jergović, i tražila da Balunović to prokomentariše, što mu je dalo veliko inspiraciju, kada je reč o uvredama. Nije poštedeo ni Jergovića, za kog je rekao da bi trebalo da piše naučnu fantastiku.

Republika

Foto: youtube.com/Duklja - Zeta - Crna Gora

Miljenko Jergović

- Svaki hrvatski predsednik ko god on bio dužan je svakom srpskom predsedniku, ko god bio, da omogući posetu memorijalnom centru u Jasenovcu, ne vodeći računa o vremenu posete, ne iznoseći pretpostavke o motivima posete, sve drugo su nacionalistička blebetanja, naša ili vaša - prenela je Jergovićeve reči voditeljka uživo u programu.

Balunović se složio da je reč o blebetanjima, ali je za to okrivio Srbiju, navodeći da je i ona nanela štetu jasenovačkim žrtvama, da bi potom objasnio svoj skandalozni zaključak.

- Srbija čini kroz svoju kulturnu produkciju, ova vlast u Srbiji čini podjenaku štetu žrtvama Jasenovca, kao i hrvatska vlast. Praveći onakve bezvezne filmove o Dari iz Jasenovca, to je pljuvanje u lice žrtvama Jasenovca. Način na koji Srbi brane žrtve iz Jasenovca je izrugivanje tim žrtvama podjednako kao i ono ustaško. Tako da u tom smislu, ne mogu žrtve fašističkog terora da brane neofašistu.

Foto: Printscreen

Kadar iz filma "Dara iz Jasenovca"

Jergovićeve reči da neovisno o tome ko je predsednik, treba da postoji osnovna dužnost, a to je da se dozvoli ova poseta, bez suvišnih pitanja, Balunović je najoštrije osudio.

- Naravno da je važno ko je predsednik neke zemlje. Ne živimo mi u nekom vakumu. I ko predstavlja tu zemlju. Postoje neke procedure, neke ustaljene prakse... Naravno da je važno, čovek predstavlja svoju zemlju, ima svoju biogafiju, nasleđe, svoju politiku.

Ovaj politikolog je naveo da misli da će nakon ovog incidenta između hrvatskih i srpskih vlasti, doći do podizanja tenzija, a za celokupno dešavanje okrivio je i ministre vlade Srbije, koje je nazvao neofašistima.

- Sve dok Srbija ima neofašističke ministre kao što je Aleksandar Vulin, samo zamislite šta bi taj čovek radio da je ratno stanje. Šta bi radio manjinama u Srbiji, šta bi radio da se Kosovo vrati Srbiji sa kosovskim Albancima?!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading