IVICA DAČIĆ o skandaloznoj zabrani hrvatskih vlasti: BAHATI HRVATI MISLE DA IM JE SVE DOZVOLJENO!

Autor:

Vesti

17.07.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SPS Ivica Dačić je ocenio danas da je skandalozna odluka Hrvatske da Aleksandru Vučiću zabrani privatnu posetu Jasenovcu i naglasio da se nikada nije desilo da se nekome zabrani da dođe u Srbiju.

IVICA DAČIĆ o skandaloznoj zabrani hrvatskih vlasti: BAHATI HRVATI MISLE DA IM JE SVE DOZVOLJENO!

Foto: printscreen/pink.rs

Na svečanoj sednici Glavnog odbora SPS povodom 32. godišnjice osnivanja stranke obratio se lider SPS Ivica Dačić i iskoristio priliku da prokomentariše aktuelnu zabranu hrvatskih vlasti, koje ne dopuštaju Vučiću da dođe u privatnu posetu Jasenovcu.

Dačić je konstatovao da je to kao kad bi neko zabranio predsedniku Izraela da poseti Aušvic, dodavši da Hrvati na ovaj način "žele da demonstriraju bahatost, jer je Hrvatska članica EU i sve joj je dozvoljeno", prenosi Informer.


- Hrvatska se plaši teme Jasenovca i broja žrtava koje su pogubljene u tom logoru od strane hrvatskog ustaškog režima - poručio je Dačić.

Podsetimo, ustaški režim po svaku cenu želi da spreči predsednika Srbije da oda poštu žrtvama ustaških koljača i ne dozvoljavaju Vučiću da govori istinu o stradanju Srba u Jasenovcu.

​Predsednik je želeo da oda poštu stotinama hiljada pobijenih, preklanih žrtava u Jasenovcu, ali umesto toga usledila je hajka ondašnjih medija nazivajući Vučića “provokatorom”, a sve pod palicom ustaškog režima Andreja Plenkovića!
 

Podsetimo, u logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading