OGLASIO SE VUČIĆ IZ DAVOSA! Tražim saveznike i rešenje za KRIZU koja je pogodila Evropu! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.05.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije oglasio se iz Davosa nakon sastanaka sa svetskim liderima.

OGLASIO SE VUČIĆ IZ DAVOSA! Tražim saveznike i rešenje za KRIZU koja je pogodila Evropu! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Mnogo neformalnih sastanaka danas sa evropskim i svetskim liderima, Ukrajinska tema dominira, a moje je da se borim za interese Srbije, tražim saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata - napisao je predsednik Vučić.

 

 

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće 24. i 25. maja 2022. godine u švajcarskom gradu Davosu, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, kao i u diskusiji na temu Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti.

Na ovogodišnjem forumu predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.

Svetski ekonomski forum u švajcarskom alpskom gradiću Davosu počeo je juče posle dvogodišnje pauze jer je pandemija korona virusa sprečavala političke i poslovne lidere, stručnjake i aktiviste da se okupe. 

Neke od tema ovogodišnjeg fora biće: rastuće cene hrane i goriva, rat u Ukrajini, klimatske promene, suša i nestašica hrane u Africi, nejednakost između bogatih i siromašnih, autokratski režimi i pandemija.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading