KURTI NE RAZMATRA SUGESTIJE SAD, JER ŽELI DA SE NAMETNE KAO LIDER TZV. KOSOVA: Bećaj o premijeru lažne države i njegovoj ideji

Autor:

Vesti

02.02.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politikolog Beljulj Bećaj ocenio je da kosovski premijer Aljbin Kurti pokušava da postane istorijski lider postizanjem nacionalnog jedinstva i ujedini Kosovo sa Albanijom

KURTI NE RAZMATRA SUGESTIJE SAD, JER ŽELI DA SE NAMETNE KAO LIDER TZV. KOSOVA: Bećaj o premijeru lažne države i njegovoj ideji

Foto: Tanjug/AP

- Ako Aleksandar Vučić izjavljuje 'nikada ne damo Kosovo', ako izjavljuje 'želimo sporazum sa Albancima, a ne sa Kosovom', ako je Aljbin Kurti afirmisao ideju nacionalnog jedinstva, mislim da je prava ideja ovog procesa da Kurti transformiše sebe u istorijskog vođu tako što se ide ka ujedinjenju Kosova sa Albanijom -  rekao je Bećaj, prenosi Koha.

Naveo je da Kurti želi da se nametne kao lider i uđe u istoriju kao lider koji je za razliku od drugih ujedinio Kosovo sa Albanijom, ali da on neće biti taj koji je doprineo konsolidaciji Kosova.

- To su izgradili drugi, a on je bio samo posmatrač -  rekao je Bećaj.

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Bećaj kaže i da kosovski premijer ne razmatra mnoga pitanja za tzv.Kosovo jer želi da se nametne kao lider.

Dodaje i da je zabrinut neozbiljnim pristupom Kurtija prema Zajednici srpskih opština i da bi kosovski premijer trebalo da sasluša i prihvati sugestije SAD o tom pitanju.

- Kurti ne ispunjava zahtev SAD za sprovođenje sporazuma o opštinama sa srpskom većinom, ne sprovodi odluku Ustavnog suda za Dečane, selektivno sprovodi Vašingtonski sporazum. Da ima ozbiljan pristup, sugestije SAD bi bile prihvaćene - rekao je Bećaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading